Stiri despre adevarul despre pensii

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum se vor plăti pensiile private
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se vor plăti pensiile private

  Pensiile private de la Pilonul II se plătesc momentan fie eşalonat, în maxim 5 ani, fie printr-o singură plată, conform unei reglementări cuprinse într-o normă a Autorităţii de Supraveghere Financiară. Veriga lipsă este mult-aşteptata lege a plăţii pensiilor private.

 • Crăciun: Am discutat cu Vâlcov introducerea opţionalităţii Pilonului II. După câteva zile, Teodorovici l-a contrazis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Crăciun: Am discutat cu Vâlcov introducerea opţionalităţii Pilonului II. După câteva zile, Teodorovici l-a contrazis

  Discuţiile cu Darius Vâlcov despre pensiile private au vizat introducerea opţionalităţii Pilonului II, cu opţiunea de a spune dacă vrei să treci la sistemul public, însă după câteva zile ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici a contrazis aceste discuţii, a declarat Radu Crăciun, preşedintele Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR), la Adevărul Live.

 • Scenariul ungar - cum ar deveni Pilonul II opţional
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scenariul ungar - cum ar deveni Pilonul II opţional

  Argumentele prin care Guvernul va încerca să-i determine pe români să opteze pentru pensiile de stat rămân în continuare un mister, oficialii nevoind să divulge mecanismul prin care vor convinge mai mult de 7 milioane de contributori la Pilonul II de pensii private să opteze pentru Pilonul I.

 • Cum funcţionează Pilonul II de pensii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum funcţionează Pilonul II de pensii

  Odată cu introducerea pensiei private obligatorii – Pilonul II-sistemul s-a schimbat în favoarea angajaţilor. Participanţii la Pilonul II deţin „conturi individuale”, în care se acumulează economiile lor pentru pensie. Acest lucru se întâmplă de la prima contribuţie şi rămâne valabil pe tot parcursul participării la sistem.

 • Pilonul II de pensii, dincolo de dezinformare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pilonul II de pensii, dincolo de dezinformare

  Exista multe mituri şi neadevăruri propagate în discuţia ce priveşte Pilonul II de pensii. Ai cui sunt banii din Pilonul II, cât va fi atât pensia de stat, cât şi cea de la Pilonul II, dar şi ce Pilon are randament mai mare lămureşte, în acest editorial, Mihai Bobocea, purtător de cuvânt al Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR).

 • De ce a fost înfiinţat Pilonul II de pensii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce a fost înfiinţat Pilonul II de pensii

  Ştii de unde îţi vor veni banii la pensie? Indiferent cât mai ai de muncit până la pensie, este important să ştii de unde îţi vor veni banii şi ce se întâmplă cu ei până atunci.