Trei povestiri călătoare

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei crâmpeie de viaţă care ne spun cum stăm cu moravurile prin părţile astea.

Toate trei au în prim-plan personaje cunoscute. Sigur, să fii cunoscut nu înseamnă să ai şi bunul-simţ cu tine. Uneori, dimpotrivă.

Prima povestire. Invitat la Realitatea TV, post care acum câteva luni se jura că nu-i mai găzduieşte spurcăciunile prin studiourile sale, europarlamentarul PRM Corneliu Vadim Tudor a început să înjure Blue Air, companie de transport aerian low-cost. Motivul: celălalt europarlamentar PRM, Ciprian Claudiu Tănăsescu (căci sunt doi cu toţii), a păţit o ruşine la Aeroportul Băneasa. Voia şi 'mnealui să ajungă până colea, la Bruxelles, dar să vezi drăcie, nu l-au mai lăsat cei de la Blue Air să intre în avion. Nici pe el, nici pe soţia lui, care pe deasupra - zice Vadim - e şi gravidă.

Şi pentru ce un aşa crunt abuz? Ia, acolo, o bagatelă: soţii Tănăsescu au ajuns la aeroport prea târziu. Cică îmbarcarea se încheiase, iar personalul din aeroport nu are voie să încalce regulile de securitate. Vax! Se putea deschide o uşă, o trapă, un hublou, ceva, ca să intre şi domnul europarlamentar. Se putea da jos din cabină unul dintre piloţi, că doar... Doamne, Dumnezeule, aşa te porţi cu o gravidă? Cu o viitoare mămică? La urma-urmei, putea fi întors avionul din zbor, căci e mai important un europarlamentar decât toţi pasagerii la un loc şi decât toate regulile de securitate, în vecii vecilor, amin!

A doua povestire. Fraţii Ionuţ şi Dragoş Dolănescu s-au boscorodit acum un an, când îşi îngropau tatăl - celebrul rapsod-parlamentar Ion Dolănescu. De atunci, cearta lor de ţaţe comunale se repetă din şase în şase luni. Fac parastase diferite, pentru că niciunul nu vrea să împartă coliva cu celălalt. Se bat pentru avere, pentru case, pentru bani, pentru locurile de veci, se bat pentru orice. Iar când se apropie un nou parastas, reîncep gâlceava pe colivă. În mod sigur, Ion Dolănescu nu cântă pe lumea cealaltă, ci plânge.

A treia povestire. Invitată la o emisiune TV, Monica Columbeanu (scuzaţi cacofonia) a fost transformată de prezentatoare într-un personaj demn de venerat. Un cor format din vreo 12 copii a fost pus să cânte „pentru Monica". Pesemne că micuţii s-or fi întrebat ce-o mai fi şi tanti asta: vreo actriţă... vreo scriitoare... sau sportivă... sau compozitoare... Chiar aşa, ce-o fi făcut duduia la viaţa ei?! În afara faptului că s-a măritat cu Irinel, o mai fi făcut ceva? Hmmm... poate aflăm până la emisiunea viitoare.

Păcat, totuşi, de bieţii copii... 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite