Ruşii în Ucraina. E normal?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Faptele arată că puţin contează răspunsul. Ei, pur şi simplu, sunt acolo... Unde sunt ucrainienii? Cred că nici ei nu ştiu exact. Oricum sunt între luntre.

Unde sunt europenii? Sunt acolo, şi după părerea mea au fost şi sunt mult mai prezenţi decât se văd; şi nu atât de nevinovaţi cum vor să pară...

Unde sunt americanii? Dar ce să caute americanii în Ucraina? Ce interese au sau pot avea? Eu zic că şi americanii sunt acolo, de fapt au fost şi sunt acolo mult mai prezenţi decât se văd ; şi nu atât de nevinovaţi cât vor să pară...Interesele există chiar dacă nu le pricepem noi...încă.

Ce se va întâmpla?

Istoria ne învaţă să urmărim : banii, mândria, oamenii (acum cei care comandă) şi viaţa lor.

Ne învaţă în acelaşi timp să nu uităm poruncile divine, deşi in secolul trecut am reuşit să aratăm că ştim să uităm foarte bine. Ce trist!

Ne mai învaţă istoria ceva. Că în anumite situaţii (sau în mult mai multe decât ne putem imagina) numărul şi forţa militară contează. Capacitatea de a produce răni, suferinţe şi moarte seamănului tău contează. Cine are această capacitate contează, cine nu se aliază, se fofilează, şi în orice caz nu prea contează.

Istoria ne mai arată în acelaşi timp că, deşi oamenii care comandă  forţele militare cred că ştiu şi că pot, de foarte multe ori realitatea le arată că nu au ştiut şi nu au putut.

Şi atunci, ce să facem, de ce să ne ţinem?

Eu zic, de inima cu frică de Dumnezeu.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite