Revelioane horror

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada Sărbătorilor de iarnă, emisiunile televizate nu fac trecerea spre noul an, ci ne introduc într-o capsulă a timpului.

Mai întâi sunt ştirile cu „medicii care avertizează asupra riscurilor exceselor alimentare", ce pot fi cu uşurinţă redifuzări din 1998. Hruşcă îşi reîncepe bântuirea, apoi orice purtător de gură, de la tragicele Bambi până la veşnic costumatul în soldăţel de jucărie Fuego, se trezeşte colindător. Bineînţeles, Mihaela Rădulescu organizează şi ea un desant din îndepărtatul Monaco, acompaniată de dansul funambulesc de adolescent bătrân al lui Adrian Enache. În preajma Crăciunului, gsptv a călătorit însă cel mai departe în trecut, până în străfundurile comunei primitive. Acolo, cei trei crai Becali clefăiau de zor, povestindu-şi saga în faţa unor reporteri care salivau respectuos cu microfoanele întinse.

La Revelionul TVR aveai senzaţia că Geanina Corondan îşi caută prin saloane prietenii imaginari, după ce în prealabil jucase baba oarba prin aripa de şifonier care adăposteşte hainele din adolescenţă. Păreau a fi imagini filmate cu camera de pe umăr la petrecerea de majorat a contelui Dracula. Cum „horrorvisionul" şi-a dat duhul într-un decor cu vânători tirolezi şi un Laurenţiu Cazan abil coafat, te întrebi cine va fi următoarea gazdă? Petre Magdin cu ai săi pantaloni elastici şi cu degetele închipuind corniţe diavoleşti înfipte în ecran? Ricky Dandel şi tunsoarea-i veşnic tânără? Marina Almăşan, această frisonantă hologramă a anilor '90? De fapt, tot ce are TVR de făcut este să transmită înregistrarea Revelionului din urmă cu patruzeci de ani, minus discursul prezidenţial. E nevoie doar de Amza Pellea, Toma Caragiu şi Aurelian Andreescu, fără acest chinuitor şi inutil efort de creativitate.

Până la urmă, ProTV a avut cea mai bună idee, aplecându-se către anii 2000. Sub privirile rumegătoare ale Ginei Pistol, ale deloc senzualei Simone şi ale altor gladiole pe care chirurgii reparatori aruncaseră cu mistria exagerate forme feminine, am văzut că vedetele românilor - cu excepţia Danei Nălbaru - sunt mai perisabile decât carnea de porc pe care o ingurgitează în cantităţi industriale de „sfintele sărbători".

Dacă previziunile sfârşitologilor de lume sunt corecte, iar lumea va crăpa în decembrie 2012, singura veste bună va fi că nu vom prinde programele TV de sărbători din acel an.

www.adriangeorgescu.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite