Proiecte DIY pentru Halloween

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştiu că Halloween-ul nu este o sărbătoare românească şi că persoanele religioase se dezic de ea. Şi nu spun că poate nu ar trebui să fie aşa. Dar popularitatea sa ne cam împiedică să o ignorăm cu totul. Plus că abordarea nu trebuie să fie una neapărat sinistră, ci, dimpotrivă, putem facem Halloween-ul amuzant.

Mie îmi place această sărbătoare prin prisma faptului că te poţi costuma. Şi nu trebuie să te îmbraci în mumie sau schelet, cum cică ar cere evenimentul. În această zi (ultimul weekend din luna octombrie), te poţi costuma în prinţesă, în personajul din filmul preferat, în super-erou, în pirat... Iar copii, în personaje din poveşti sau desene animate ori în animăluţe simpatice.

Dacă tot e sezon de fantome, mumii şi lilieci, de ce să nu alegem o variantă mai soft? Că poate nu suntem toţi fani thriller, să ne placă lucrurile morbide.

Iată câteva proiecte DIY simple şi rapid de făcut pentru a crea un decor de Halloween aproape deloc înfricoşător. :)

#1 Dovleci pictaţi. Decât să sculptăm tot felul de feţe îngrozitoare, mai bine pictăm câteva caraghioase. Chiar vrem să ne speriem copiii, să nu mai doarmă noaptea în pat? Sper că nu!

Halloween 3

#2 Monstruleţi din pahare de plastic. Nu-i aşa că exemplele de mai jos sunt chiar simpatice? Coloraţi paharele cu acuarele, apoi faceţi-le câte o expresie nostimă. Ochii se găsesc în magazinele de art & hobby, chiar şi la librărie. Nu aveţi? Pictaţi-i!

Halloween 1

#3 Fantome din acadele. OK, se ”poartă” fantomele de Halloween. Dar unele făcute pe câteva acadele sunt chiar amuzante. Tot ce trebuie să faceţi este să înveliţi bomboana cu un pătrăţel de pânză albă şi să legaţi un fir de panglică, să îi faceţi ”capul”. Nu aveţi ochi pe care să îi lipiţi? Desenaţi cu marcherul două puncte negre şi gata!

Halloween 4

#4 Lilieci de pus în copac. Oricât de înfricoşători ar fi ei în realitate, făcuţi din hârtie sunt chiar amuzanţi. Desenaţi jumătate de liliac pe o coală albă strânsă în două, apoi decupaţi. În felul acesta vă asiguraţi că o să aveţi un ornament simetric. Doi ochi şi o aţă la ”coadă” şi liliacul este bun de pus în copac. 

Halloween 6

#5 Fantome speriate. Credeaţi că rolele de la hârtia igenică sunt total inutile? Nimic mai greşit! Iată cum pot fi ele folosite pentru a face ornamente DIY de Halloween. Dacă sunt deja albe, nu mai trebuie decât să le desenaţi expresia feţei cu un marker. Căciulile se fac din hârtie colorată, introdusă direct în tub.

Halloween 5

Iată şi un alt proiect pe care îl puteţi face din role de hârtie igienică fără a fi Halloween.

Alte proiecte simpatice pentru Sărbătoarea Spiritelor pe care le-am făcut ori găsit şi care merită poate să le încercaţi sunt:

Sper să vi se pară distractive propunerile mele şi să aveţi un Halloween vesel!!! :)

// Sursă foto: www.hgtv.com, pinterest.com, formulamom.com, athriftymom.com

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite