Câteva sfârşituri de lume

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atenţie! Cititul reprezintă un pericol pentru ignoranţă şi poate duce la deşteptare.

„Mulţi cercetători susţin că hidrogenul, fiind atât de răspândit, este celula de bază a Universului. Îi contrazic. Există mai multă prostie în Univers decât hidrogen şi ea este, de fapt, celula de bază", spunea Frank Zappa.

Mare dreptate avea! Dacă un număr prea mare de oameni cărora le bubuie minţile s-ar strânge laolaltă, explozia rezultată ar putea pulveriza Pământul în câteva secunde. Aţi observat? Cu cât prostirea e mai sărăcăcioasă, cu atât e mai credibilă, căci inteligenţa prostului se simte mai ofensată pe măsură ce numărul argumentelor logice creşte. Cel mai bun exemplu este Apocalipsa de săptămâna trecută. Pe site-ul www.ebiblefellowship.com apare, negru pe alb, modul în care „profetul" Harold Camping a calculat momentul în care va veni sfârşitul lumii. A luat anul în care este posibil să se fi produs Potopul, hmmmm ... , să zicem 4990 înainte de Hristos ..., a adunat 7.000 de ani, întrucât „Dumnezeu ne spune în Biblie că o zi înseamnă o mie de ani", a scăzut, pentru a da senzaţia preciziei, o zi care dădea cu rest la trecerea de la Vechiul Testament la Noul Testament şi, iată!, a rezultat 21 mai 2011, ora 6 seara. Q.E.D. Genial de stupid şi îngrozitor de cinic, având în vedere că unii şi-au cheltuit economiile de-o viaţă, şi-au omorât copiii ori s-au sinucis pe baza profeţiei.

De fapt, expresia „mai prost decât prevede legea" conţine un anume adevăr, căci dreptul la liberă exprimare, chiar şi al unui escroc, nu poate fi interzis pentru protejarea prin lege a unor capete cu desăvârşire seci. Nu-i poţi lua unui om dreptul de a fi cum doreşte, inclusiv idiot. Un alt exemplu. Există un site, http://aftertherapturepetcare.com/, unde, contra modestei sume de 10 dolari, primeşti calitatea de membru PE VIAŢĂ al unei organizaţii care te asigură că va avea grijă de animalul tău de companie după sfârşitul lumii, deci după ce nu doar tu, ci toţi vom fi murit.

Foarte mulţi oameni cotizează senini. Există multe moduri de a scăpa de acest hău care e ignoranţa, dar unul singur e ferm garantat de producător: uzul de creier, plus cititul de cărţi. Printre care, dacă îmi permiteţi o sugestie, se numără şi cartea autorului acestor rânduri, „Câteva sfârşituri de lume", apărută la Editura Humanitas, din care veţi afla că singurul mod în care vom putea ieşi toţi laolaltă cu picioarele înainte din această lume ar fi să murim de râs. www.adriangeorgescu.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite