Călători prin viaţă (6)

0
0
Andra Tomescu
Andra Tomescu

Astăzi am stat de vorbă cu Andra Tomescu despre pasiunile ei: aviaţie, călătorii şi sport. Andra m-a convins că, uneori, a lua o pauză pentru a-ţi analiza visele şi dorinţele autentice este mai bine decât să te arunci cu toată forţa înainte. Vă invit să citiţi un interviu despre pasiune şi bucuria de a trăi.

1. Spune-mi câteva lucruri despre tine: cine eşti, ce faci, ce îţi doreşti de la viaţă.

M-am născut într-o familie de sportivi de performanţă: mama şi bunica – sărituri în apă, tata – polo, bunicul – fotbal, fratele meu – tenis. Deşi am crescut pe marginea bazinului de sărituri în apă şi am o legătură foarte strânsă cu sporturile de apă, eu am ales să practic artele marţiale pentru 9 ani. Acum fac sport doar de plăcere, dar urmăresc cu mare interes competiţiile internaţionale majore şi sper ca în viitor să am ocazia să fiu spectator la faţa locului, la o olimpiadă de vară.

Sunt absolventă de turism, pasionată de aviaţie şi călătorii, cu o mare dorinţă de a vedea lumea şi de a cunoaşte oameni frumoşi care să mă inspire să fiu cea mai bună versiune a mea.

2. Când a început nebunia cu călătoriile, când ai ştiut că “trebuie” să călătoreşti, să vezi lumea?

Am crescut cu poveştile de prin străinătate ale părinţilor şi buniciilor mei şi am călătorit prin România de când eram mică, dar am ieşit din ţară abia la 17 ani, în 2006. Cu toate astea, click-ul nu s-a produs atunci, ci în vara lui 2007, când am petrecut o lună de zile la Barcelona învăţând limba spaniolă într-o şcoală locală, alături de oameni din toată lumea. Acea experienţă mi-a schimbat complet viziunea despre viaţă, despre oportunităţile existente, despre mine şi despre ceea ce îmi doresc să fac în viitor. Atunci am ştiut că locul meu nu mai este în România şi că în curând îmi voi lua zborul spre alte zări.

3. În ce ţări ai călătorit şi unde ţi-a plăcut cel mai mult?

Am pus piciorul pe 3 continente, în 19 ţări, şi am locuit o perioadă mai lungă în trei dintre ele: Spania, Malta şi Emiratele Arabe Unite.

Spania este ţara mea de suflet, este locul unde mă relaxez, îmi încarc bateriile, şi unde mi-am propus să ajung în fiecare an. Dupa cei 3 ani petrecuţi ca studentă acolo şi nenumărate vizite, oraşul Barcelona înseamnă pentru mine acasă.

Îmi plac Belgia şi Olanda pentru arhitectura lor precum castelele de turtă dulce, bicicletele şi canalele la tot pasul. Îmi place Portugalia pentru stilul de viaţă relaxat al localnicilor. Îmi plac Emiratele Arabe Unite şi Thailanda pentru cultura şi perspectiva diferită asupra vieţii.

4. Ai avut vreun moment de panică, de frică pe drum?

De obicei am un sentiment de panică amestecat cu o mare emoţie şi curiozitate atunci când realizez că din nou îmi împachetez viaţa într-o valiză sau două şi mă pregătesc să petrec mai multa vreme într-o altă ţară. Pe drum însă nu-mi aduc aminte să fi simţit panică sau frică, şi asta poate pentru că ador senzaţia de nou, de altceva, şi pentru că în anii aştia de hoinăreală prin lume de una singură am învăţat să am încredere în capacitatea mea de adaptare.

5. Ce planuri de viitor ai? Unde vrei să călătoreşti şi ce vrei să realizezi? Dacă ai putea pleca mâine oriunde ţi-ai dori, ce ai alege?

Îmi doresc să fiu în continuare implicată în turism, aviaţie şi sport, atât prin călătoriile mele, cât şi prin experienţele profesionale sau de altă natură. Având în vedere că recent am obţinut un certificat recunoscut internaţional care îmi oferă posibilitatea de a preda engleza străinilor, intenţionez să-mi redirecţionez cariera către acest domeniu şi către lucrul în ţări din afara Europei.

Mâine aş pleca în Peru sau Mexic. Nu ştiu de ce, dar întotdeauna am avut o atracţie deosebită faţă de zona aia şi o curiozitate şi mai mare faţă de cultura mayaşă şi incaşă.

6. Ce rezultate ai vrea să ai cu blogul tău de travel?

Ideea iniţială a fost să-mi creez un blog de călătorii, dar după o analiză mai aprofundată a intereselor şi dorinţelor mele, mi-am dat seama că va fi mai mult de atât. M-am hotărât să scriu despre sport, aviaţie şi călătorii, cele trei mari pasiuni ale mele, şi în acelaşi timp, despre evoluţia mea ca om strâns legată de acestea, despre riscurile pe care mi le-am asumat, despre suişurile şi coborâşurile pe care le-am trăit, despre viaţa mea care n-a fost nicicând plictisitoare.

Se pare că toate aceste lucruri i-au inspirat pe cei din jurul meu să îşi urmeze visele şi să devină mult mai receptivi la noi experienţe. Prin urmare, îmi doresc să inspir mai mulţi oameni să descopere ce-i face fericiţi şi să aibă curajul să ia viaţa de la capăt, dacă aceasta nu se desfăşoară în direcţia potrivită lor.

7. Care este visul tău cel mai înalt?

E o întrebare grea! Visele mele s-au tot schimbat în ultimii ani. Eu m-am schimbat foarte mult prin prisma experienţelor care m-au tot scos din zona mea de comfort. Totuşi cred că singura constantă a fost şi este în continuare dorinţa de a călători prin toată lumea şi de a experimenta locurile cu ochi de localnic.

image

8. Ce ţări recomanzi cititorilor Adevărul să viziteze anul acesta?

Se spune că 2015 este anul schimbării şi înnoirii, prin urmare aş recomanda destinaţii care ne provoacă, care ne forţează să ieşim din zona noastră de comfort, care ne deschid ochii spre noi perspective asupra vieţii. Cred că un exemplu bun sunt India, Peru şi Maroc.

9. Dacă cineva ar vrea să facă ce faci tu, ce sfat i-ai da?

Cred că cel mai important este să descoperi ce vrei să faci. Apoi, să ai încredere în tine, să te înconjori de oameni care te inspiră şi te susţin, să faci paşi în direcţia asta şi să fii conştient că succesul nu vine peste noapte.

10. Spune-mi un singur lucru pe care l-ai găsit interesant în cursul de travel writing. Ce a făcut “click” pentru tine?

Am primit confirmarea că a fi original şi a-ţi asculta vocea interioară este cea mai bună alegere. De aceea mi-a rămas la suflet fragmentul următor: “Fă acele proiecte pe care le visezi tu. Pleacă doar acolo unde vrei tu. Coloana vertebrală, personalitatea, autenticul – asta contează cu adevărat în lumea în care trăim.”

11. Unde te găsim în următoarea perioadă?

La jumătatea lunii august voi pleca într-o călătorie mai specială şi cu o puternică încărcătură spirituală. Voi parcurge 110 km pe jos, cu rucsacul în spate, de la graniţa cu Portugalia prin Galicia până în oraşul Santiago de Compostela, în NV Spaniei. Aceasta este una din numeroasele rute ce constituie faimosul Camino de Santiago, unul dintre pelerinajele cele mai importante făcute de creştini în perioada Evului Mediu, alături de cele spre Roma şi Ierusalim, şi care este în continuare parcurs de foarte mulţi oameni, indiferent dacă scopul lor este religios, spiritual sau de altă natură.

Te invit să o urmăreşti pe Andra pe blogul ei, AndraTomescu.com!

Vrei şi tu să călătoreşti mai des, să câştigi bani din călătorii, să publici articole şi fotografii din vacanţele tale, sa lucrezi de oriunde din lume şi să îţi faci o carieră frumoasă din poveştile de pe drum? Nimic mai simplu. Iată cum să-ţi împlineşti visul (acum cu reducere de 30%)!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite