Călători prin viaţă (5)

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi v-o prezint pe Maria, psiholog, designer, călător pasionat, profesor de yoga şi travel blogger la My Exotic Dream (toate acestea până la 25 de ani). Maria tocmai s-a întors în ţară după o lună petrecută în Bahamas şi ne spune povestea ei. Iată mai jos mai multe detalii...  (Trebuie să vă spun un secret: rar am văzut fotografii mai frumoase pe Facebook sau Instagram!)

1. Spune-mi câteva lucruri despre tine: cine eşti, ce faci, ce îţi doreşti de la viaţă.

Hmm, o întrebare atât de simplă, dar atât de grea în acelaşi timp.  Am două nume, ce reprezintă acelaşi principiu feminin în două religii: Creştinism şi Hinduism. Maria şi Padmakshi. Am terminat facultatea de psihologie, din dorinţa de a mă cunoaşte mai bine. Pentru mine nu a fost o cale satisfăcătoare. Am urmat diferite cursuri de spiritualitate şi de autocunoaştere pentru a-mi satisface această poftă. Între timp, pentru a îmi câştiga traiul, am creat propriul meu brand de îmbrăcăminte. După doi ani de zile, am realizat cel mai important lucru din viaţa mea. . .  

2. Când a început nebunia cu călătoriile, când ai ştiut că “trebuie” să călătoreşti, să vezi lumea?

Totul a început cu acea realizare, acel moment în care m-am hotărât să nu mă mai împart între cele două mari pasiuni ale mele şi job. Mi-am spus aşa: dacă tot ai ales calea de a avea un business propriu, dacă tot te străduieşti să faci bani tot anul pentru a putea pleca într-o vacanţă de două săptămâni, dacă tot te chinui să îţi faci timp pentru practica personală, nu mai bine faci acest efort pentru a face din călătorit şi spiritualitate un “job”? Şi cred că este un pic mai simplu datorită entuziasmului şi energiei pe care o am pentru aceste două subiecte.



3. În ce ţări ai călătorit şi unde ţi-a plăcut cel mai mult?

De mică am călătorit în multe ţări îndepărtate. Dar sincer, am ajuns să apreciez cu adevărat aceste experienţe doar in urmă cu vreo 5 ani. Am fost atunci în prima mea vacanţă “altfel” . Am stat o lună în Munţii Wudang în China, într-o academie de Kung Fu. Atunci mi-am dat seama că asta vreau să experimentez peste tot unde călătoresc: o experienţă autentică, o trăire care să mă transforme şi să mă ajute să devin o variantă mai bună a mea.

4. Ai avut vreun moment de panică, de frică pe drum?

Sigur că da! Frica este cea care mă face să îmi doresc întotdeauna mai mult de la viaţă. Frica a devenit un fel de indicator, de fiecare dată când urmează să fac ceva măreţ, o schimbare mare în viaţă sau să am o experienţă deosebită, ea este mereu prezentă la început pentru a îmi ura success. Cel mai important câştig al meu de până acum, dintre toate aceste exerciţii cu sinele, este faptul că nu îmi mai este frică de frică.

5. Ce planuri de viitor ai? Unde vrei să călătoreşti şi ce vrei să realizezi? Dacă ai putea pleca mâine oriunde ţi-ai dori, ce ai alege?

De curând, am obţinut o certificare de instructor de yoga. Îmi doresc să călătoresc în cât mai multe locuri exotice, în care să împărtăşesc din experienţa mea şi să ajut oamenii să se cunoască, să evolueze şi să se iubească. Mâine aş pleca în Costa Rica.

image



6. Ce rezultate ai vrea să ai cu blogul tău de travel?

Acest blog - My Exotic Dream - vreau să fie o uşă pe care oamenii să o deschidă atunci când au nevoie şi să primească inspiraţie şi curaj să se descopere pe ei prin această lume superbă în care trăim. Orice loc de pe Pământ, oriunde am fi, ne poate învăţa ceva despre propria noastră persoană.

7. Care este visul tău cel mai înalt?

Cel mai înalt, cel mai înalt? Să am o insulă într-un paradis exotic, unde oameni din toata lumea să vină şi să se regăsească.

8. Ce ţări recomanzi cititorilor Adevărul să viziteze anul acesta? Ne poţi spune în câteva cuvinte ce a însemnat experienţa Bahamas?

Le recomand să încerce să aibă o experienţă autentică şi profundă,  în orice loc ar vizita, chit că merg pâna în Vamă sau pe alt continent. Întotdeauna voi recomanda destinaţii exotice care au şi o încărcătură spirituală, iar pe blog-ul meu vorbesc despre aceste locuri. Mexicul este un loc superb, fascinant, în care nu este atât de costisitor să ajungi, datorită ofertelor care au aparut în ultimul timp.

image
image

Experienţa Bahamas, adică luna pe care am petrecut-o într-un ashram de yoga, a fost cea mai intensă şi cea mai frumoasă perioadă din viaţa mea. Simţeam că traiesc aşa cum trebuie, sufletul meu era acasă, într-un paradis exotic, practicând yoga şi fiind înconjurată de oameni superbi veniţi din toate colţurile lumii.

9. Dacă cineva ar vrea să facă ce faci tu, ce sfat i-ai da?

Sfatul cel mai sincer, pe care îl voi da oricui, este să aibă curajul să îşi dorească şi să realizeze mai mult. Important este să ştii unde vrei să ajungi, nu şi calea prin care se va întâmpla. Pe parcurs, evenimentele vin, trebuie doar să începi şi să acţionezi.

10. Spune-mi un singur lucru pe care l-ai găsit interesant în cursul de travel writing. Ce a făcut “click” pentru tine?

Prin acest curs, nu numai că am aflat multe detalii tehnice foarte folositoare, dar mi-am primit şi doza de curaj să continui, acele încurajări de care ai nevoie atunci când nivelul credinţei scade.

11. Unde te găsim în următoarea perioadă?

Luna viitoare cred că voi pleca din nou în Bali, unde voi sta o lună de zile. Apoi organizez o excursie în India în luna octombrie. Voi merge pentru prima oară acolo, împreună cu instructorul meu de yoga şi câţiva cititori ce au vrut să ni se alăture.

image

"Călătoreşte în lumea exterioară, pentru a descoperi o lume interioară!" - Maria, My Exotic Dream

Te invit să o urmăreşti pe Maria pe unul dintre cele mai frumoase conturi de Instagram pe care le-am văzut!

Vrei şi tu să călătoreşti mai des, să câştigi bani din călătorii, să publici articole şi fotografii din vacanţele tale, sa lucrezi de oriunde din lume şi să îţi faci o carieră frumoasă din poveştile de pe drum? Nimic mai simplu. Iată cum să-ţi împlineşti visul (până pe 18 iulie, avem reduceri de 50% la toate cursurile Luxury Adventure!).

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite