Marius Văcărelu

Specialist în geopolitică

În ultimele zile, atenţia a fost atrasă şi de situaţia din Venezuela, o ţară mai îndepărtată, cunoscută mai ales pentru frumuseţea tinerelor de acolo – care au câştigat de mai multe ori concursuri de frumuseţe la nivel global, deşi pentru aceste rezultate se fac sacrificii cumplite.

Aţi fost minţiti astăzi? Dacă răspunsul este afirmativ, urmează întrebarea normală: cine v-a minţit? O televiziune? Un politician? Colegii de la birou? Vânzătorii din magazine? Răspunsul poate fi afirmativ la toate aceste întrebări într-o singură zi. Dar mai apare o întrebare: chiar aţi fost minţiţi, sau această idee e doar în mintea dvs? Mai cinic: aţi fost minţiţi, dar nu v-aţi dat seama?

În ultimii ani am discutat cu toţii despre formele invaziilor care au avut loc, precum şi despre o parte a consecinţele lor. Cu toate acestea, nu am analizat deloc situaţia unui fenomen mult mai complex şi în acelaşi timp mai subtil denumit „migraţie“.

  • Marius Văcărelu a publicat un nou articol acum 12 zile

    Anul 1949 nu este doar anul creării NATO sau al detonării primei bombe atomice realizată de către Uniunea Sovietică, ori anul în care Mao Tzedun intra victorios în Beijing.

Vezi mai multe