Ioana Petrescu

Economist

Avem o nouă strategie a achiziţiilor publice! Bravo celor care s-au implicat, în primul rând! Pe mulţi dintre ei îi cunosc, ştiu ce pot şi ştiu cât s-au chinuit  să iasă un lucru bun şi cât se poate de profesionist din strategia asta. Pe de altă parte, ştiu şi cu ce au avut de-a face. Mă refer aici la neobosita împotrivire a unora la schimbare, deranjatul altora, stricatul jocului atent construit al multora.

Profesorul Benjamin Friedman de la Harvard este foarte apreciat de studenţi pentru că este un foarte bun pedagog, foarte calm iar când vorbeşte, pare un bunic cumsecade.  În primul curs de politică monetară pentru doctoranzii de anul I, a rugat studenţii din clasă să ridice mâna dacă au în portofel  o bancnotă de 100 de dolari. Nimeni nu a ridicat mâna cu excepţia unui student abia venit din Rusia, pe nume Ruben.

Universitatea Maryland are o echipă de baschet foarte bună şi toată lumea din campus urmăreşte cu mare atenţie ceea ce fac. Aşa că, pe 19 ianuarie 2012, când unul dintre antrenorii echipei de baschet a fost arestat pentru suspiciune de conducere sub influenţa alcoolului, ştirea a făcut înconjurul campusului foarte repede.