Dana Musceleanu

Jurnalist

Agenţiile de presă au anunţat, miercuri, că la Jocurile Olimpice de Iarnă, care încep pe 9 februarie în Coreea de Sud, sportivii nord-coreeni şi cei iranieni nu vor primi cadouri de la sponsori, asemenea celorlalţi participanţi, din cauza embargoului la care sunt supuse ţările lor.

Fix acum o lună, de Sfânta Mărie, descălecam după o noapte de mers cu trenul la judecătoria unui orăşel din provincie. Trebuia să studiez un dosar civil, moştenire de familie, şi oricine a avut tangenţă cu retrocedările de teren pe Legea 18/1991 ştie că saga se poate întinde ani. Mulţi ani.

Mai toată săptămâna trecută m-am ciocnit de cozile uriaşe de la metrou pentru abonamentele studenţeşti. Parcă nici în toamnă când a început anul universitar nu am văzut atâta râvnă şi tinereţe zglobie, pe două-trei şiruri. Şi asta mi-a adus aminte de o poveste mai veche, care poate fi a mea sau a oricui...

- Bună ziua, Biroul de Presă al Miturilor şi credinţelor populare? Aş dori să obţin o scurtă declaraţie de la Moş Nicolae în legătură cu sărbătorirea lui... - Avem doi Moşi Nicolae aici, momentan foarte ocupaţi cu celebrarea şi vizita omologului lor italian, doamna Befana! Puteţi lua însă legătura cu secretariatul lor direct şi să vorbiţi cu asistentul Sân Nicoară.:-)