Imagistica medicală în oncologie, cu dr.Adrian Dijmărescu, medic primar radiologie-imagistică medicală SANADOR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Adevărul Live, dr.Adrian Dijmărescu, medic primar radiologie-imagistică medicală SANADOR oferă informațiile despre imagistica oncologică avansată.

Datele oferite de  Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, arată că în România anual, sunt diagnosticate 75.000 de noi cazuri oncologice. Iar în următorii ani,  se preconizează o creştere semnificativă a numărului acestora. Pentru pacienţii oncologici, imagistica medicală are un rol esențial în  diagnosticare, monitorizare,  tratament, prognostic.

Tomografia computerizată (CT), imagistica prin rezonanță magnetică (IRM/RMN) și tomografia cu emisie de pozitroni (PET),  pun la dispoziția medicilor informații de mare importanță cu privire  dimensiunea, forma și localizarea tumorii.  Testele imagistice  ajută medicii să ia decizii informate în  tratamentul cel mai potrivit pentru fiecare pacient în parte.

La Adevărul Live, în ediția realizată și moderată de Antoaneta Banu,   dr.Adrian Dijmărescu, medic primar radiologie-imagistică medicală SANADOR oferă informațiile despre imagistica oncologică avansată.

Adevărul Live



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite