Chirurgia robotică în tratarea cancerelor ginecologice, cu Prof. Dr. Elvira Brătilă, Spitalul Memorial Băneasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prof. Dr. Elvira Brătilă, primul chirurg ginecolog care a introdus în România chirurgia robotică în ginecologie

De exemplu, în România, conform raportului,  cancerul de col uterin este al doilea cancer care afectează femeile de toate vârstele, după cel mamar. În țara noastră anual, 3308 femei sunt diagnosticate cu cancer de col uterin și peste 1700 femei pierd lupta cu această boală.

 La nivel mondial, peste 570.000 de femei au fost diagnosticate cu cancer de col uterin, iar peste 311.000 au murit din această cauză. 

Dar femeile diagnosticate cu aceste tipuri de cancer beneficiază, azi și în România de tratamente noi, inovative care le oferă șansa la viață și vindecare.

La Adevărul Live,  beneficiile  chirurgiei minim invazive în tratarea cancerelor ginecologie sunt detaliate de Prof. Dr. Elvira Brătilă,  primul chirurg ginecolog care a introdus în România chirurgia robotică în ginecologie, prin intermediul platformei robotice da Vinci, cea mai avansată tehnologie a momentului.

Din 2017, Prof. Dr. Elvira Brătilă practică tratamentul chirurgical al cancerului de endometru pe cale minim invazivă, cu ajutorul chirurgiei robotice.

Tot ceea ce este important despre cancerele ginecologice, care sunt factorii de risc,  metode de diagnosticare și prevenție și mai ales despre formele de tratare prin chirurgia robotică, aflați în nouă ediție din Adevărul Live,  realizată și moderată de Antoaneta Banu 

Adevărul Live



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite