Chirurgia hepatică ecoghidată, tratamentul cancerului hepatic explicat de Conf. dr. Florin Botea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Beneficiile chirurgiei hepatice ecoghidate în cancerul hepatic

Anual 9,3 decese la 100.000 de persoane sunt cauzate de cancerul primar al ficatului. Considerat cel de al șaselea cel mai frecvent la nivel mondial, cancerul hepatic este  tratat azi prin chirurgia hepatică ecoghidată care înseamnă folosirea ecografului dedicat acestui scop.

Acest tip de chirurgie aduce beneficii pacientului, intervențiile de rezecție hepatică fiind mai precise și mai sigure, din punct de vedere al riscului de complicații. Recuperarea postoperatorie este mult mai rapidă iar rezultatul oncologic la distanță este optimizat.

Chirurgia hepatică ecoghidată este realizată doar de chirurgul care are o pregătire specială. Conf. dr. Florin Botea, Spitalul Memorial Băneasa are  o experiență bogată în chirurgia ficatului, căilor biliare si pancreasului,  cu pregătire în acest domeniu în străinătate.

 La Institutul Clinic Humanitas din Milano, conf. dr. Florin Botea, timp de  peste 3 ani s-a supraspecializat în chirurgia hepatică ecoghidată și tot acolo a operat alți 3 ani.  Conf. dr. Florin Botea și-a consolidat experiența în chirurgie și în cei 10 ani de activitate în cadrul Institutului Clinic Fundeni București.

Azi, conf. dr. Florin Botea are în portofoliul său chirurgical peste 600 de rezecții hepatice pentru toate tipurile de tumori hepatice și de căi biliare, majoritatea având un grad înalt de complexitate și o frecvență mică de complicații.

Conf. dr. Florin Botea  vine la Adevărul Live, în ediția realizată și moderată de Antoaneta Banu, în discuția despre  chirurgia hepatică ecoghidată, tratamentul cancerului hepatic, nou, inovativ la care pacienții au acces în România.

Adevărul LivePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite