FOTO Piedone a ajuns vin demisec

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, şi-a pus fotografia pe etichetele vinului de protocol. Sticlele sunt distribuite la evenimente şi întâlniri oficiale. „E poza mea şi o pun unde vreau“, spune primarul. „Primarul demisec“ i-a pus sticlele personalizate sub nas până şi delegaţiei italiene sosite recent la Bucureşti pentru semnarea unui protocol.


După ce şi-a tapetat mai tot sectorul cu plăcuţe pe care este scris numele lui, primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, i-a servit pe reprezentanţii Primăriei din Napoli, veniţi în vizită oficială, cu vin alb etichetat cu fotografia lui şi cu urarea „La mulţi ani!".

Vizibil amuzaţi de grandomania edilului, oficialii italieni au fost nevoiţi să se întoarcă în ţara lor cu vinul „de ţară" oferit în dar de primarul de sector. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Cristina Popa, licoarea provine din podgoria unui amic de-al primarului. „Vinul nu se comercializează. A fost comandat de primar pentru a fi dat în dar celor din sectorul 4 care îşi serbează nunta de aur. Nu este plătit din bugetul primăriei, ci din buzunarul primarului", a mai spus Popa.

„Gestul trădează o cultură de abţibild. Poţi să faci căni sau eşarfe cu faţa ta în campaniile electorale, dar nu să pui în faţa unor oaspeţi străini o sticlă de vin cu faţa ta, tu fiind prezent acolo. Este o grosolănie", spune George Moisescu, expert în comunicare.

Primarul Piedone, îmbrăţişând una dintre excentricele realizări

Primarul Piedone, îmbrăţişând una dintre excentricele realizări

Moisescu a mai explicat că personalizarea sticlelor de vin este un lucru obişnuit pentru marile case de vinuri, însă nu se practică imprimarea chipului pe sticlă. „Sunt firme care în preajma Sărbătorilor, personalizează sticle de vin, dar nu cu faţa directorului", a mai spus Moisescu.

Piedone, primarul care a reuşit performanţa să-şi ia toate categoriile de permis auto într-o zi, să introducă moda palmierilor în Capitală şi să ilumineze sectorul de Paşte are o singură replică: „E poza mea şi o pun pe unde vreau!".

Fără informaţiile obligatorii

Sticlele de vin date italienilor provin dintr-un lot mai mare comandat pentru sărbătorirea nunţii de aur, respectiv de diamant a cuplurilor din sectorul 4. Cum calul de dar nu se caută de dinţi, nici Piedone nu s-a gândit să le spună sărbătoriţilor cu ce soi de vin se cinstesc, pe etichetă nefigurând nicio altă informaţie în afară de urarea şi chipul edilului.

Pericol pentru diabetici şi alergici

„Dacă acest vin ar fi fost comercializat, cu siguranţă ceea ce a făcut Piedone ar fi fost ilegal. Oricum, nu este normal să oferi spre consum un vin şi să nu spui nimic despre el. Poate este un vin dulce şi îl bea un diabetic sau poate îl consumă un alergic la sulfiţi", a explicat Cezar Ioan, critic de vin.

Din moment ce nu este comercializat, nicio autoritate nu-i poate cere socoteală primarului. „Doar dacă cineva reclamă vinul, noi vom preleva probe şi se va face o anchetă", a declarat Alina Monea, purtător de cuvânt al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Client al „fabricii de permise"

.

Cristian Popescu Piedone a obţinut permisul de conducere în cuibul poliţiştilor şpăgari din Piteşti, după ce şi-a făcut o mutaţie fictivă în comuna Priboieni, judeţul Argeş.

La 19 octombrie 2007, actualul primar al sectorului 4 a obţinut, dintr-un foc, permisul auto pentru nu mai puţin de cinci categorii: A (motocicletă), B (autoturism), BE (autoturism cu remorcă mai mare de 750 kg) , C (camion) şi CE (camion cu remorcă). Chiar dacă în primăvara anului trecut, Prefectura Argeş a cerut în instanţă anularea permisului, în urmă cu trei luni, Tribunalul Argeş i-a restituit carnetul de conducere primarului sectorului 4. Valeria Cupă

Citiţi şi:

Muzeul Brukenthal lansează Vinul Baronului

Secretarul primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, cercetat penal pentru abuz în serviciu

Timişoara: EXCLUSIV Primarul Ciuhandu şi cinci şefi au încasat o amendă record

Sancţiune fără precedent: arhitectul-şef al oraşului va fi penalizat la salariu

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite