Samsung şi Intel calcă pe urmele Google şi investesc într-un proiect prin care vor putea să prezică ceea ce doreşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Samsung îşi pregăteşte locul într-o nouă industrie. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul
Samsung îşi pregăteşte locul într-o nouă industrie. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

Samsung, Intel şi Telefonica, important operator telecom din Spania, investesc în tehnologia viitorului: intuirea gândurilor oamenilor înainte ca aceştia să acţioneze propriu-zis în vreun fel. Google are propriul proiect de acest fel, se numeşte Google Now.

Google este cea mai activă companie în privinţa prezicerii preferinţelor utilizatorilor. Practic, cel mai mare motor de căutare vrea să ştie ce cauţi înainte să cauţi. Acum, Samsung, Intel şi operatorul telecom Telefonica intră în acelaşi joc şi investesc în startup-ul Expect Labs, scrie GigaOM. Ideea acestei companii este să folosească puterea computerelor pentru a-ţi furniza informaţiile necesare, relevante în contextul în care ai nevoie. 

Expect Labs este condusă de Tim Tuttle şi sunt angajaţi 12 oameni. Înainte de noua rundă de strângere de fonduri, alţi investitori precum Bessemer Ventures, Greylock Partners şi chiar Google au oferit un fond de dezvoltare de 2,4 milioane dolari. Tuttle nu a dezvăluit actuala investiţie a Samsung, Intel şi Telefonica, dar a spus că depăşeşte vechea sumă.

„Suntem încă o companie mică, dar avem sprijinul şi echipa necesare pentru a transforma totul într-un lucru cât se poate de serios pentru a rezolva o problemă dificilă", le-a declarat Tuttle celor de la GigaOM. „[Problema este] cum punem dispozitivele şi aplicaţiile la lucru pentru a înţelege tot ceea ce spunem şi pentru a găsi informaţii înainte de a le căuta?", a completat acesta.

Un videoclip demonstrativ cu ceea ce poate face în prezent Google Now

Acum, cei trei investitori reprezintă trei sectoare diferite: dispozitivele mobile, procesoare şi industria comunicaţiilor. Iar aceştia trei se poziţionează favorabil în noua lume definită de trei interfeţe naturale: atingere, gesturi şi vorbire. Samsung deja s-a remarcat prin folosirea gesturilor în controlarea telefoanelor sale, în special a Samsung Galaxy S4. Iar Intel şi-a prezentat la CES 2013 viziunea asupra modului în care ar trebui să se desfăşoare interacţiunea cu computerele.

Început promiţător pentru Expect Labs

Acest startup s-a remarcat spre finalul lui 2012 cu aplicaţia MindMeld. Aceasta presupune că discuţiile purtate prin telefon sau tabletă sunt analizate şi informaţiile relevante sunt furnizate. După ce apelul este iniţiat, aplicaţia ascultă şi adună informaţii. Apoi, printr-o apăsare de buton MindMeld afişază informaţii pentru ambii interlocutori.

Spre exemplu, discuţi cu cineva şi stabileşti o întâlnie la un restaurant dintr-o anume zonă. Astfel de aplicaţii analizează strada, numele restaurantului şi-ţi furnizează direcţia de urmat până acolo, programul sau cum a fost văzut localul de alţi clienţi.

„Merge înainte spre o lume fără tastaturi. Aceasta nu este Siri plus Skype. Nu este vorba de comenzi vocale", a declarat în septembrie 2012 Tuttle pentru All Things D. Nu sunt comenzi vocale, într-adevăr, e prezicerea viitorului personal.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul.

image
Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite