Bateriile vor fi injectate cu seringa. Cum arată primele acumulatoare imprimate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătoarea Jennifer Lewis de la Universitatea Harvard a ajuns foarte aproape de o realizare istorică în domeniul imprimării 3D: primele baterii create cu această tehnologie.

Jennifer Lewis a pornit de la bateriile tradiţionale din acest moment, cele cu tehnologie litiu-ion şi a studiat posibilitatea ca acestea să fie realizate dintr-o singură bucată. De ce? Pentru că în rândul electronicelor mici, cum ar fi protezele auditive, învelişul din plastic poate fi făcut tridimensional, dar bateria rămâne o parte separată în continuare. Un proces unitar ar putea duce la tehnologii mai eficiente şi mai potrivite pentru cei care au nevoie de ele.

Cum se realizează o baterie printată 3D?

Pentru a începe orice imprimare 3D, avem nevoie de cerneala specială. Jennifer Lewis a folosit nanoparticule de litiu şi oxid de titaniu, care sunt adăugate la apă deionizată şi etilen glicol.

Apoi, sunt adăugate bile ceramice pentru a acţiona ca o maşină de măcinat. Amestecul este rotit într-un aparat special timp de 24 de ore. După acest proces, cerneala este pusă într-o seringă specială, montată la o maşină automată, scrie "MIT Technology Review". 

Cerneala folosită este solidă la presiune normală, dar în momentul când aparatul o apasă, se transformă într-un lichid dens ce se întăreşte după ieşirea din siringă. Amestecul din cerneală este practic o baterie.

Şi mai interesant este faptul că cerneala şi bateriile sunt printate la temperatura camerei, dar pentru baterii mai performante procesul va fi făcut la temperaturi mai mari.

Cum arată procesul de imprimare a bateriilor 

image
Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite