Mark Zuckerberg, CEO-ul anului 2012 la premiile Crunchies

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mark Zuckerberg a reuşit să transforme Facebook şi în 2012 FOTO Reuters
Mark Zuckerberg a reuşit să transforme Facebook şi în 2012 FOTO Reuters

Premiile Crunchies, organizate de site-ul de tehnologie Techcrunch, sunt mereu un punct de cotitură pentru industrie. Anul acesta, printre premiaţi s-au numit roverul marţian, Mark Zuckerberg, fondatorul Instagram dar şi aplicaţii mobile cum ar fi Google Maps sau Box.

Câştigată a fost tabăra Facebook în urma premiilor acordate de Techcrunch. Cofondatorul şi şeful Facebook, Mark Zuckerberg a câştigat premiul de CEO-ul anului, iar Kevin Systrom, fondatorul Instagram, deţinută acum de Facebook, a câştigat premiul de fondatorul anului.

Zuckerberg i-a învins în acest clasament pe Larry Page de la Google, Dick Costolo de la Twitter, Phil Libin de la Evernote şi pe Marissa Mayer de la Yahoo!.

La categoria fondatori, Systrom l-a învins pe Elon Musk, fondatorul Tesla Motors, pe fondatorii Airbnb (Nathan Blecharczyk, Brian Chesky şi Joe Gebbia), fondatorii Evenbrite şi pe cei ai Palo Alto Networks. Systrom a fost ajutat de vânzarea companiei fondate de el pentru aproape un miliard de dolari către Facebook.

Airbnb, site-ul care găseşte cazare în toată lumea în afara hotelurilor a câştigat premiul pentru „consum colaborativ”, adică pentru participare comună la dezvoltarea proiectului.

Fab a fost numită cea mai bună aplicaţie pentru comerţ electronic. Fab are 9 milioane de utilizatori zilnici care caută lucruri „fabuloase”  şi interesante, care sunt apoi achiziţionate.

Google Maps a fost numită cea mai bună aplicaţie mobilă, după un an în care unii au crezut că va fi atacată serios de Apple Maps. Eşecul acestora din urmă a fost şi succesul Google Maps, care prin stabilitatea hărţilor şi experienţa lor în domeniu este un program folosit de încredere de milioane de persoane.

SnapChat a fost numit startup-ul (afacere la început de drum) cu cea mai impresionantă creştere. Deşi Facebook a încercat să-i cumpere, iar apoi şi-a făcut propria aplicaţie, SnapChat a rezistat şi este mai populară ca niciodată. Aplicaţia permite realizarea de poze şi videoclipuri care se autodistrug.

Pinterest a câştigat titlul pentru cea mai bună aplicaţie la descoperit conţinut. Oamenii nu interacţionează foarte mult pe această reţea socială care s-a transformat într-o reţea a lucrurilor, dar ea are un mare avantaj: oamenii pierd foarte multe timp pee a.

Box, un serviciu de stocare online asemănător cu Google Drive sau Dropbox, a câştigat titlul de cel mai sexy startup al anului 2012.

Soundcloud, site-ul pentru muzică online şi distribuire de conţinut a câştigat titlul pentru cel mai bun startup internaţional.

Celelalte premii:

Cel mai bun startup educaţional: Codeacademy

Cel mai bun startup din domeniul hardware: Makerbot

Cel mai bun loc de pierdut vremea online: Buzzfeed

Cel mai mare impact social: Reddit

Cel mai bun startup din 2012: Coursera

Cel mai bun startup per total: Github

Cele mai bune realizări tehnologice:

Mars Curiosity

Google Glass

Săritura lui Felix Baumgartner

SpaceX pe Staţia Spaţială Internaţională

Reţeaua Tesla

Tehnologie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite