Google sărbătoreşte 44 de ani de muzică hip hop şi rap printr-un joc doodle inedit care te va învăţa să fii DJ

Google sărbătoreşte 44 de ani de muzică hip hop şi rap printr-un joc doodle inedit care te va învăţa să fii DJ

Foto: Google

Astăzi se împlinesc 44 de ani de la petrecerea în cadrul căreia DJ Kool Herc a inventat un altfel de gen muzical. Hip hop-ul a fost creat în 1973, iar lumea l-a adoptat foarte rapid ca pe unul dintre cele mai populare genuri muzicale din istoria industriei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Doodle-ul este ceva mai complex decât celelalte cu care ne-a obişnuit Google, el fiind prezentat sub forba unui joculeţ. Ca să descoperi istoria hip hop-ului trebuie să parcurgi zece paşi care te vor învăţa cum să fii un adevărat DJ. Ai la dispoziţie mai multe vinyl-uri din care poţi mixa melodii în timp real.

Chiar dacă nu este prima dată când Google realiează un doodle cu ajutorul căruia poţi crea muzică, Ryan Germick, cel care a dezvoltat jocul, a spus într-o postare pe blogul său că acesta este cel mai complex creat vreodată. Practic, Google a creat un joc online care nu este chiar atât de simplu pe cât pare. El dispune chiar şi de un tutorial care îţi arată cum să te joci.

Echipa din spatele doodle-lui a lucrat îndeaproape cu oameni importanţi din industria hip hop-ului pentru a vedea exact ce artişti urmau să fie incluşi în această experienţă interactivă. Chiar şi directorul departamentului de Muzică din cadrul YouTube a participat activ la realizarea lui. Doodle-ul este disponibil chiar acum, pe homepage-ul Google

citeste totul despre: