Cei mai „neascultători“ copii pe internet: cei din România vor jocuri de noroc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unele site-uri sunt, pur şi simplu, prea tentante. FOTO The Telegraph
Unele site-uri sunt, pur şi simplu, prea tentante. FOTO The Telegraph

O cercetare Kaspersky Lab înainte de Crăciun arată din ce ţări sunt copiii cu un comportament nepotrivit pe internet. România e pe locul 21.

Pe baza statisticilor globale din modulul Kaspersky Lab de Control Parental, cercetarea arată că cele mai multe încercări de a vizita site-uri periculoase de către utilizatori minori s-au înregistrat în Israel (775), ţară urmată de Marea Britanie (460), Statele Unite ale Americii (352), Suedia (345) şi Canada (302). România se clasează pe locul 21, cu 123 de tentative.

E acoperită perioada decembrie 2015 – noiembrie 2016 şi include date adunate de soluţiile de securitate pentru Windows şi macOS, cu module de control parental activate. Statisticile se bazează pe numărul de tentative de vizite înregistrate de modul către site-urile din categoriile preconfigurate, considerate cele mai periculoase pentru copii. Cifrele sunt prezentate ca număr de tentative per utilizator, per an.

Trebuie reţinut însă că nu toate aceste încercări sunt deliberate. Copiii pot ajunge pe astfel de site-uri din greşeală, cu un click pe un banner sau un link trimis de altcineva. În România, în ultimul an, a crescut numărul reclamelor la pariuri sportive sau de altă natură, de unde şi tentaţia mai mareu sau prezenţa bannerelor pe site-uri obişnuite/

În această notă, trebuie să ştii că cei din România sunt atraşi de jocurile de noroc, cu 1,5 încercări de a intra pe astfel de site-uri. Ţara ajunge astfel pe locul al şaptelea la această categorie. Înainte sunt, de exemplu, cei din Italia cu 3,6 tentative. Copiii israelieni au arătat cel mai mare interes pentru alcool, tutun şi sau substanţe narcotice (687 de tentative per utilizator) şi arme (3,8), iar cele mai multe încercări de a vizita site-uri cu un conţinut violent (1,8) le-au aparţinut copiilor din SUA. Japonia conduce la „Conţinut pentru adulţi“ (39 de tentative) şi „Software, audio, video“ (104), unde e listat conţinut piratat.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite