Cum vezi filme şi seriale pe Netflix fără să ai internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Netflix e cea mai mare platformă online cu filme şi seriale, dar dacă te găseşti în vacanţă departe de internet, trebuie să ştii cum poţi să te bucuri de ele fără să fii online.

Netflix a fost lansat la nivel mondial în ianuarie 2016. Acum, spre final de an, este actualizată aplicaţia cu cea mai importantă funcţionalitatea: salvarea pentru vizionare offline a serialelor şi filmelor. Noutatea vine la câteva luni după ce pentru România au fost introduse producţii de divertisment cu subtitrare. Deocamdată, sunt o minoritate, dar nici utilizatorii de aici nu reprezintă cea mai mare piaţă pentru această platformă. 

Noua funcţionalitate nu este specială pentru Netflix, o au tot felul de alte aplicaţii de streaming, şi este dependentă doar de spaţiul de stocare pe care îl ai disponibil. Dacă ţii cont că Netflix poate oferi conţinut, deşi nu pe dispozitive mobile, la rezoluţie 4K, atunci ştii că nici dimensiunile unui film sau serial nu sunt mici. Mai mult, până de curând Apple a vândut telefoane iPhone cu 16GB spaţiu de stocare, insuficient pentru aplicaţii necesare, darămite pentru conţinut offline.

Nu tot conţinutul va fi disponibil pentru descărcare, dar producţiile care pot fi urmărite în mod offline sunt marcate în listă printr-o pictogramă sub forma unei săgeţi îndreptate în jos. E simbolul clasic pentru aşa ceva. Pentru calitatea conţinutului descărcat ai două opţiuni. Am încercat cu cea mai scăzută, pentru un episod din „House“ şi pentru 43 de minute de serial are nevoie de aproape 188MB pe iPhone. Este rezonabil, iar descărcarea n-a durat foarte mult, puţin sub două minute pe WiFi.

Totuşi, un episod din „Narcos“, primul, a necesitat aproximativ 550MB spaţiu de stocare pentru 57 de minute şi a durat de aproape 10 ori mai mult ca timp pe aceeaşi reţea WiFi. În aplicaţia platformei vezi şi cât spaţiu e ocupat cu seriale şi pe care vrei să le ştergi ca să faci loc altora. Pe un ecran de 4,7 inci care nu-i nici full HD, calitatea nu este atât de importantă. Vei sesiza diferenţa, dar dacă spaţiul e mai limitat, atunci te poţi mulţumi cu mai puţin. Plus că poţi descărca mai repede mai multe episoade.

Cum poţi identifica ce episoade ai disponibile spre descărcare offline.

image

Dacă încă n-ai Netflix, prima lună este gratuită. Apoi, ai de ales între trei abonamente. Primul, Basic, te costă opt euro pe lună şi ai acces la conţinut pe un singur dispozitiv, fără calitatea HD sau UltraHD, dar poţi vedea orice film şi seriale. Pentru 10 euro pe lună ai abonament Standard cu calitate HD şi poţi vedea pe două dispozitive în acelaşi timp.

În final, Premium înseamnă că plăteşti 12 dolari pe lună, vezi conţinutul disponibil în 4K şi ai streaming pe patru dispozitive. Diferenţa, după cum poţi observa, e între dispozitive suportate şi calitatea video.

Ce mai este util la aplicaţie e funcţionalitatea de a face streaming prin internet mobil, dar în funcţie de cât internet vrei să consumi. Spre exemplu, o calitat scăzută îţi permite să vezi aproximativ patru ore de conţinut per GB de trafic. Cea mai bună calitate îţi consumă 1GB pentru fiecare oră. 

„Televiziunile clasice vor deveni precum reţelele de telefonie fixă, care acum sunt rar folosite. În prezent, toată lumea are propriul telefon mobil şi telefoniile fixe au devenit o opţiune adoptată de puţini oameni. Estimez că în 15-20 de ani televiziunile clasice vor deveni ceva de modă veche. Probabil vor mai fi persoane care vor utiliza acest serviciu, însă deja atunci televiziunea prin internet va fi extrem de populară“, explica Joris Evers, vicepreşedinte Netflix, într-un interviu acordat „Adevărul“ în acest an.

Evers considera şi că România este favorabilă pentru serviciu. „În România, este un internet foarte rapid, aproape cel mai rapid din Europa şi chiar din lume. Este un lucru bun, se poate porni de aici. De asemenea, românilor le plac emisiunile de divertisment locale, şi chiar şi cele internaţionale, ceea ce ne face să credem că este o bună oportunitatea pentru noi“, detalia acesta.

Acum, te poţi bucura de internet şi Netflix offline. Ar trebui să mai ştii însă că ceea ce descarci nu poţi mai departe (evident!) şi conţinutul e disponibil doar în aplicaţie.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite