Cu acest mod măreşti autonomia unui iPhone, dar la Samsung e mult mai bine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată cu iOS 9, Apple oferă şi un mod de extindere a autonomiei telefonului. Din nefericire, nu este la fel de bun cum e cel oferit de Samsung. Totuşi, vei obţine până la trei ore în plus.

În iOS 9, în setări, ai Mod consum redus sau Low Power Mode, în engleză. Odată activat acest mod, telefonul va opri unele activităţi din fundal, va reduce frecvenţa procesorului şi ar trebui să-ţi prelungească autonomia cu până la trei ore. Totuşi, nu ai niciun control asupra aplicaţiilor care vor fi limitate şi eşti informat că ţi-ai pus telefonul în acest mod printr-o colorare în galben a bateriei. Apple nu este prima companiei care să includă un astfel de mod de economisire a bateriei, dar până acum Samsung s-a descurcat cel mai bine.

Samsung a lansat Galaxy S5 în 2014 şi odată cu el a reuşit ceea ce era greu de crezut: să ofere o săptămână de autonomie pentru un smartphone. Sau, altfel spus, să ofere 24 de ore de autonomie din doar 10% baterie. Desigur, o face cu un compromis imens, adică ecranul devine monocrom, sincronizarea în fundal este oprită şi ai acces doar la câteva aplicaţii. Modul se numeşte Ultra Power Saving şi este de-a dreptul extrem. Îi ia cam 30 de secunde să se activeze şi a fost portat pe Galaxy Note 5, Galaxy S6 sau Galaxy S6 edge+.

Ai câteva aplicaţii predefinite, cum ar fi browser, aplicaţia de mesagerie şi de contacte, şi mai poţi alege alte trei. La baza acestui singur ecran ţi se afişează procentul bateriei şi cât timp, estimativ, mai ai până rămâi fără energie. Uneori, ai şi peste o zi de autonomie rămasă în mai puţin de 20% baterie. Asta pentru că, în primul rând, când treci în acest mod ţi se taie accesul la Internet. Îl poţi reactivat apoi, după cum am scris şi pe Playtech.

Huawei şi HTC s-au inspirat din proiectul Samsung

Huawei a creat un mod similar, dar deloc la fel de exhaustiv. În ambele cazuri, Ecranul monocrom era necesar, deoarece display-urile AMOLED consumă mai multă energie când afişază un ecran alb şi foarte puţin când e negru. Un ecran gri este la mijloc, iar pentru autonomie e o binecuvântare. Apple foloseşte LCD pentru iPhone şi iPad. 

image

Are şi HTC un mod asemănător, doar că ecranele sale sunt tot LCD, astfel că trecerea pe afişaj monocrom este mai mult sau mai puţin necesară. HTC renunţă la contacte şi introduce aplicaţia de mail, de calendar şi pentru calculator. Toate trei companiile oferă o autonomie mai mare, în acest mod, decât va oferi iOS 9 în Low Power Mode.

În Android ai un mod de conservare a bateriei, care opreşte sincronizarea, opreşte vibraţiile şi te atenţionează prin nişte benzi roşii deasupra şi la baza ecranului. Dacă eşti unul dintre acei oameni care îşi opresc sincronizarea, localizarea, Bluetooth-ul şi reglează alte astfel de aspecte, atunci acest mod va face prea puţin pentru telefonul tău. Altfel, sunt aplicaţii care promit acelaşi lucru, iar ca bonus te ajută să mai ştergi din fişierele temporale din telefon sau să opreşti unele aplicaţii de care nu mai ai nevoie.

Per total, când ai nevoie, e bine să ştii că poţi recurge la noul mod din iOS 9. Totuşi, nu te aştepta la minuni. Autonomia încă nu este incredibilă pentru actualele telefoane şi doar astfel de artificii o mai prelungesc. Din nefericire, acest mod al Apple pare să fi fost un gând secundar, nicidecum o prioritate. 

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite