Rapid, în zona crepusculară! Motivul pentru care giuleştenii tremură înainte de returul cu MyPa din Liga Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Ovidiu Sabău
Ioan Ovidiu Sabău

Pe lângă faptul că au lăsat temperaturi de aproape 40 de grade Celsius în Capitală pentru a ateriza la Helsinki, unde sunt ceva mai mult de 20 de grade Celsius, elevii lui Ioan Ovidiu Sabău mai au o mare grijă înainte de meciul din această seară. 

După 3-1 în tur cu ocupanta locului 5 din campionatul Finlandei, în mod normal, calificarea în turul trei preliminar al Ligii Europa ar trebui să fie o formalitate pentru Rapid.

Lucrurile nu stau însă aşa. Cea mai mare grijă a bucureştenilor nu e cauzată de forţa adversarului, ci de suprafaţa pe care se va juca diseară (19.30 / Radio România Actualităţi). „Stadionul MyPa are un teren sintetic, cum nu există în Liga I. Ca să ne acomodăm, ne-am antrenat pe un teren cu iarbă artificială, la Buftea, înainte să plecăm spre Finlanda. Oricum, calificarea nu e decisă. Şi în Giuleşti am tremurat, în tur, la 1-1", a declarat George Copos. Anul trecut, tot în Finlanda şi tot pe un teren sintetic, cei de la Gaz Metan au pierdut un meci din turul doi preliminar al Ligii Europa. Elevii lui Pustai au fost învinşi cu 1-0 de KuPS. 

Pe lângă suprafaţa de joc, antrenorul Ioan Ovidiu Sabău mai are o grijă: „O să fie un meci de luptă cu un adversar periculos la fazele fixe. Emoţii avem, însă nu ne temem de MyPa".

Fără Pancu, Burcă şi Roman

Tehnicianul Rapidului va trebui să încropească un prim „11" din care va lipsi veteranul lotului. „Pancu (foto) nu va juca în returul cu MyPa. Nici Burcă şi Roman nu vor fi pe teren. Toţi trei sunt accidentaţi".

Delegaţia giuleştenilor a ajuns în Finlanda cu un zbor Bucureşti - Helsinki. De acolo, Sabău şi elevii săi au parcurs cu autocarul distanţa de 194 de kilometri până la Kouvala, oraşul unde joacă MyPa.

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite