NBA: Wade, 10.000 de puncte în carieră, Miami, start perfect de sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
NBA: Wade, 10.000 de puncte în carieră, Miami, start perfect de sezon
NBA: Wade, 10.000 de puncte în carieră, Miami, start perfect de sezon

Dwyane Wade a trecut de graniţa celor 10.000 de puncte în carieră iar echipa sa, Miami Heat, are un start perfect de sezon cu trei victorii şi nicio înfrângere. Boston, Orlando şi Denver îşi continuă şi ele parcursul fără greşeală.

Miami Heat – Chicago Bulls 95-87
Dwyane Wade, superstarul celor de la Heat, a marcat 25 de puncte pentru a deveni cel de-al 43-lea jucător încă în activitate care trece de graniţa celor 10.000 de puncte marcate în carieră, iar Miami şi-a păstrat intactă coloana înfrângerilor după trei partide. Partida a fost una extrem de echilibrată, cea mai mare diferenţă între cele două echipe fiind de opt puncte, în sfertul patru înregistrându-se nu mai puţin de 12 schimbări de lider. Taurii au “reuşit” însă performanţa negativă de a rata ultimele şase aruncări, permiţându-le gazdelor să se desprindă pe final. Deşi a fost principalul marcator al echipei, Wade s-a remarcat pe finalul meciului cu două pase decisive către Quentin Richardson şi Udonis Haslem. Aceştia au marcat coşurile care i-au distanţat decisiv pe cei de la Miami, la scorul de 86-83. Haslem a fost al doilea marcator al echipei cu 19 puncte, la care a adăugat 11 recuperări. Bulls pierd al doilea meci consecutiv, după cel de vineri noapte cu Boston. Luol Deng a încheiat partida cu 26 de puncte, Salmons a contribuit cu 17 puncte în timp ce debutantul sezonului trecut, Derrick Rose, nu a avut o seară prea bună, cu opt puncte marcate.

Denver Nuggets – Memphis Grizzlies 133-123
Carmelo Anthony continuă tirul necruţător din acest debut de sezon şi toarnă 42 de puncte în coşul celor de la Memphis. Starul celor din Denver are o medie incredibilă de 37,6 puncte în primele trei partide, toate încheiate cu victorii pentru echipa sa. Performanţa lui Anthony a umbrit un meciul carierei pentru tânărul OJ Mayo de la Grizzlies, ale cărui 40 de puncte, record personal, s-au dovedit insuficiente pentru victorie. Accidentat în debutul sezonului, Allen Iverson, noua achiziţie a celor de la Memphis în această toamnă, este aşteptat să-şi facă debutul în această noapte în partida cu Sacramento Kings.

Los Angeles Lakers – Atlanta Hawks 118-110
Lakers s-au trezit repede după înfrângerea de pe teren propriu cu Dallas. În spatele celor 41 de puncte marcate de Kobe Bryant şi a unei apărări la sânge executată de Ron Artest în a doua parte a meciului asupra lui Joe Johnson, Lakers au câştigat cu vulturii din Atlanta. Sniperul oaspeţilor, Joe Johnson, a marcat 18 puncte în primul sfert al partidei, dar a fost apoi preluat de “buldogul” Ron Artest şi nu a mai reuşit decât 9 puncte până la final. Lakers au marcat 18 puncte consecutive în sfertul al treilea pentru a se distanţa decisiv. Lamar Odom a fost aproape de un triple double cu 11 puncte, 14 recuperări şi 8 pase decisive pentru campionii NBA care au două victorii şi o înfrângere. Liderul vulturilor, Josh Smith a avut o seară “liniştită” în ofensivă cu doar 7 puncte, compensând cu cele 7 pase decisive, 5 recuperări şi 2 intercepţii.

Alte partide disputate aseară:

Boston Celtics – New Orleans Hornets 97-87
Paul Pierce 27 puncte / Predrag Stojakovici 26 puncte

Orlando Magic - Toronto Raptors 125-116
Jameer Nelson 30 puncte / Chris Bosh 35 puncte, 16 recuperari

Portland Trailblazers - Oklahoma City Thunder 83-74
Steve Blake 18 puncte / Russell Westbrook 23 puncte

Phoenix Suns – Minnesota Timberwolves 120-112
Channing Frye 25 puncte / Ryan Gomes 23 puncte, 15 recuperari

Iată cele mai tari faze din partidele jucate azi-noapte:

Vezi aici tot ce s-a întâmplat în prima săptămână de NBA:

28 octombrie: Campionii îşi primesc inelele, Celtics strică debutul lui Shaq
29 octombrie: Cavaliers a doua înfrângere consecutivă, Magic, debut în forţă
30 octombrie: Taurii îl doboară în Chicago pe Tim Duncan
31 octombrie: Lakers umiliţi acasă de Dallas, Celtics defilează prin ligă
1 noiembrie: Brandon Roy, performanţa serii, dar Portland pierde cu Houston

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite