Start către performanţă
0Orice echipă de copii şi juniori din România are nevoie de cel puţin trei mii de euro pe sezon pentru a putea evolua la nivel înalt. Puţine cluburi găsesc aceşti bani În septembrie
Orice echipă de copii şi juniori din România are nevoie de cel puţin trei mii de euro pe sezon pentru a putea evolua la nivel înalt. Puţine cluburi găsesc aceşti bani
În septembrie 2006, Baschet Club Star a selecţionat 52 de jucătoare pentru a forma o echipă de baschet feminin, la nivel de junioare. În 2008 au mai rămas doar 14 fete.
Principalul sprijin a venit din partea părinţilor deoarece, în ţara noastră, foarte puţine firme îşi îndreaptă privirea spre tineret, preferând să investească la nivel de seniori.
Pentru ca un club să poată face performanţă, în adevăratul sens al cuvântului, chiar dacă este unul de junioare, bugetul acestuia trebuie să fie de aproximativ trei mii de euro pe sezon. Poate părea, la început, o sumă infimă, însă multe echipe se retrag din campionat deoarece nu au cum să obţină aceste fonduri.
"Nici noi nu am putut face rost de sponsorizări sau fonduri pentru a înscrie echipa, încă din primul an, în Campionatul Naţional. Ne-au ajutat însă părinţii, care ne-au spus că îşi doresc ca fetele lor să ajungă cât mai sus în acest sport", ne mărturiseşte Dan Uşurelu, preşedintele Baschet Club Star.
Baschet Club Star a obţinut cea mai bună performanţă la nivel de junioare, categoria de vârstă sub 13 ani, în sezonul trecut, reuşind să se claseze pe locul al doilea la turneul internaţional de la Viena, acolo unde au participat peste 250 de echipe din 15 de ţări. La Under 13 feminin, B.C. Star a câştigat toate meciurile din grupă şi fazele eliminatorii, însă a pierdut finala cu Fan Kids, din Belgia.
S-au remarcat atunci Liliana Uşurelu, MVP-ul competiţiei din Austria, care activează acum la B.C. 97 Bucureşti, Alexandra Dumitrache, actualmente la Olimpia Bucureşti, Ioana Miroiu şi Alice Niţă, ultimele două rămânând la echipă.
În sezonul competiţional 2007-2008, sportivele din Capitală au încheiat Campionatul Naţional pe locul 14, disputând 38 de meciuri oficiale, 17 dintre acestea câştigate şi 21 pierdute.
Antrenamente cu Diana Pop
La începutul lunii aprilie, fetele au fost în Germania, la Wasserburg, acolo unde activează ca jucătoare românca Diana Pop, una dintre cele mai experimentate baschetbaliste pe care le-a avut ţara noastră.
Sportivele de la Baschet Club Star au avut privilegiul de a se antrena cu Diana, cea care are în palmares cinci titluri consecutive şi patru eventuri în Bundesliga! Tot în micuţa localitate din Bavaria, junioarele de la Star au cunoscut-o şi pe Wanda Guyton, o sportivă care a activat în WNBA, la Houston Comets, şi care a cucerit titlul în campionatul profesionist nord-american, în 1997 şi în 1999.
"Baschetul este viaţa mea. Voi face orice pentru a-mi îndeplini visul, acela de a ajunge o jucătoare cunoscută. Idolul meu este Diana Pop
Denisa Fitero,
jucătoare Baschet Club Star
Cluburi din Bucureşti
FEMININ
Olimpia: fără taxă lunară, contact: Şoseaua Iancului nr. 128 A
Royal Fun: taxă lunară 50 de lei, site: www.royalfun.ro
Baschet Club Star: fără taxă lunară,
site: www.baschetstar.blogspot.com
MASCULIN
Şcoala Dan Dacian: taxă lunară între 60 şi 100 lei,
site: www.baschetdandacian.ro
Scorpionii Roşii: taxă 40 lei lunar,
site: www.scorpionii-rosii.go.ro
Baschet Club Slam: taxă lunară între 170 şi 300 lei,
site: www.baschetslam.ro