Sandra şi Flavius au cucerit Berlinul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a obţinut două medalii de aur la Campionatele Europene din Germania! Izbaşa s-a impus la sărituri, iar Koczi a fost imbatabil la sol. La feminin, ţara noastră nu a mai avut o gimnastă pe podium, la sărituri, de şapte ani. Astăzi, Izbaşa are şanse să devină campioană şi la sol.

Gimnastica rămâne principalul furnizor de medalii pentru sportul din România. Iar dacă vineri Flavius Koczi (argint) şi Amelia Racea (bronz) au urcat pe podium la individual compus, ieri s-a obţinut aurul în ambele finale la care am avut reprezentanţi.

Revenită la nivelul de altădată, după o perioadă în care a acuzat probleme de sănătate - la un moment dat, s-a vorbit chiar despre posibila ei retragere -, Sandra Izbaşa şi-a dovedit din nou clasa, dominând concursul de sărituri. Sportiva legitimată la Farul Constanţa a fost a şasea pe lista de start, nota medie de 14,675 puncte (14,700 / 14,650) permiţându-i să obţină medalia de aur, prima a ei la acest aparat din istoria participărilor la JO, CM şi CE.

Totodată, aceasta este cea dintâi clasare pe podium a gimnastelor noastre, la sărituri, din ultimii şapte ani. „Nu putem încă să ne bucurăm, pentru că noi suntem la muncă aici. Deocamdată, e bine, iar medalia de aur a Sandrei este foarte importantă pentru că e pentru prima dată după mulţi ani când România abordează cu siguranţă o finală la sărituri", a subliniat Adrian Stoica, preşedintele FR de Gimnastică.

Calificată şi în finala la sol, de astăzi, alături de Diana Chelaru, Izbaşa are şanse mari să câştige, ea fiind campioană olimpică en titre şi având alte două clasări pe locul 1 la Europene (2006 şi 2008). Tot la sărituri, Amelia Racea s-a situat pe 7, cu 13,725 puncte.

Premieră şi pentru Koczi, la sol

Flavius Koczi a repetat reuşita din 2006, de la cal cu mânere  Foto: agerpres

image

Şi în cazul lui Flavius Koczi, titlul european cucerit la sol reprezintă o premieră - la acest aparat, a cucerit "argintul" în 2009, la CM şi CE, precum şi "bronzul" la CE 2010. De asemenea, el mai avea în palmares doar o medalie de aur, la cal cu mânere, la ediţia din 2006 a Europenelor.  Sportivul reşiţean a reuşit ieri, un exerciţiu deosebit, evoluţia lui aducându-i şi cea mai mare notă din concurs, 15,500. Interesant este că Flavius se calificase în finala de la sol cu penultima notă, 15,125!

4 medalii a cucerit România la CE de la Berlin: două de aur, una de argint şi una de bronz.

''Doamna Bitang şi domnul Bellu au avut încredere în mine. Mi-au propus să fac săritura pentru finală şi am acceptat. Am fost hotărâtă, mi-am stăpânit emoţiile, dar am avut şi noroc.''

Sandra Izbaşa
campioană europeană la sărituri  

''Medalia de la individual m-a făcut să concurez fără emoţii la sol. Am reuşit, deşi la ultima linie am bălmăjit-o puţin. În finala de la sărituri plec cu şanse mai mari decât la sol.''

Flavius Koczi
campion european la sol

Clasamente

Sărituri, feminin
1. Sandra Izbaşa 14,675 (România)   
2. Oksana Chusovitina 14.537 (Germania)
3. Ariella Karslin 14,475 (Elveţia)  

Sol, masculin
1. Flavius Koczi 15,500 (România)   
2. Alexander Shatilov 15,400 (Israel)   
3. Anton Goluţusko15,325 (Rusia)   

Românii, în finale

Astăzi (ora 14.30, TVR 2)
Sărituri - Flavius Koczi
Sol - Sandra Izbaşa, Diana Chelaru

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite