Stadionul Giuleşti obiectiv militar de gradul zero
0de pe stadioane, care a luat o amploare fără precedent. De la începutul săptămânii, la Comandamentul de Jandarmi Bucureşti se fac planuri şi şedinţe operative. Luni seară, aici au fost
de pe stadioane, care a luat o amploare fără precedent.
De la începutul săptămânii, la Comandamentul de Jandarmi Bucureşti se fac planuri şi şedinţe operative. Luni seară, aici au fost convocaţi şefii galeriei echipei Steaua, pentru a stabili modul de sosire şi plecare din Giuleşti. Aşa s-a convenit ca toţi cei care aproximativ 1.000 de suporteri roş-albaştrii, prezenţi la meci, să fie escortaţi din apropierea podului Grozăveşti de efective ale Jandarmeriei. La finalul meciului, steliştii vor fi ţinuţi în peluză atât cât va fi nevoie, până ce pe stadion nu va mai rămâne picior de rapidist. Apoi, o armată de jandarmi, inclusiv 60 de echipaje hipo (luptători călare) şi 30 de patrule cu câini de pază îi vor conduce până la stadionul Ghencea.
Arsenalul celor două galerii va fi serios redus la această partidă. Până şi brichetele, care au făcut ravagii în timpul scandalului de la Constanţa, vor fi trecute pe lista obiectelor interzise. "Este posibil ca unii suporteri să încerce să intre cu asemenea obiecte în stadion, însă noi vom încerca să împiedicăm acest lucru. Ne bazăm şi pe înţelegerea celor veniţi la meci", ne-a declarat colonelul Daniel Georgescu, şeful Comandamentului de Jandarmi Bucureşti. În ceea ce priveşte situaţiile de urgenţă, rămâne în picioare ultima ordonanţă în domeniu. Evacuarea unei anumite părţi din tribună se va face numai la solicitarea scrisă a observatorului oficial prezent la meci. Jandarmeria va întreprinde doar acte premergătoare evacuării, menite să descurajeze violenţele de orice fel. Este posibil ca printre suporteri să fie şi angajaţi ai Ministerului de Interne, echipaţi în civil. Este vorba de poliţişti sub acoperire, care vor ţine permanent legătura cu "centrul de comandă" al operaţiunilor.