"Petrec Crăciunul de două ori"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul goalkeeper al Stelei a sărbătorit Naşterea Domnului pe 25 decembrie de dragul bunicii sale, care este din Polonia, dar o va face şi pe 7 ianuarie, după calendarul iulian. Vasili

Fostul goalkeeper al Stelei a sărbătorit Naşterea Domnului pe 25 decembrie de dragul bunicii sale, care este din Polonia, dar o va face şi pe 7 ianuarie, după calendarul iulian.

Vasili Hamutovski (30 de ani) a devenit un fotbalist cunoscut în România după ce a ajuns la Steaua, în vara lui 2003. Prestaţiile sale bune în poarta trupei din Ghencea l-au inclus definitiv în inimile suporterilor roş-albaştrii. Chiar dacă belorusul a jucat între timp şi pentru Tom Tomsk (Siberia), Vasili a rămas cu cele mai frumoase amintiri din ţara noastră.


Contractul lui Hamutovski cu gruparea siberiană a expirat la mijlocul lunii decembrie. Vasili, care nu are niciun impresar, nu ştie deocamdată unde va evolua în viitor, chiar dacă se zvoneşte că ar fi dorit de FC Vaslui. "Pe mine nu m-a căutat nimeni din România, şi nu ştiu unde voi juca. Nici nu mă grăbesc. Acum sunt în vacanţă". Deşi, la un moment dat, era tentat să-şi petreacă vacanţa undeva în străinătate, portarul a renunţat.

"Sunt foarte obosit. Anul acesta am zburat foarte mult cu avionul. În Siberia, fiecare deplasare dura minimum cinci ore numai dus, aşa că am acumulat destulă oboseală şi am decis să stau la Minsk",
ni s-a destăinuit ex-ste-listul.

Vasili, care este însurat cu Svetlana, are o fetiţă, Anna, de trei anişori: "A contat mult că familia a stat cu mine în Siberia, dar acum am şi mai mult timp să mă joc cu fetiţa mea. Anna se uită la toate meciurile televizate în care joc eu, şi simt că-i place fotbalul. E prea devreme însă să spun ce-şi va dori să facă când va creşte". Pentru Hamutovski, adevăratele sărbători de iarnă abia acum vor începe.

După revelion, belorusul va petrece şi Crăciunul, după calendarul iulian. "Pe 25 decembrie, am petrecut Crăciunul alături de bunica mea, care este din Polonia, şi care a venit la noi în vizită. A fost foarte frumos. Dar acum vom petrece şi Crăciunul nostru. Este la fel ca în România.

Împodobim bradul, ascultăm colinde, ne distrăm de minune". Această perioadă are şi momente mai puţin plăcute pentru fotbalist. "Eu sunt un tip gurmand, îmi place mâncarea, dar preferatele mele sunt salatele şi grill-ul. Iau mereu în greutate, dar n-am probleme apoi cu cântarul, pentru că-mi revin".

Bucureştiul, un oraş frumos

Hamutovski a avut ocazia să viziteze multe locuri din Europa, dar recunoaşte că cel mai mult i-a plăcut la Bucureşti. "Nu sunt ipocrit şi nici nu vorbesc de complezenţă, cum se spune la voi, dar oameni aşa calzi, primitori, ca acolo nu am mai întâlnit. Capitala României s-a dezvoltat mult în ultimii ani. Şi ştiţi ce oraş mi-a mai plăcut? Unul de la munte… Braşovul, da.

Un splendid oraş. Un loc ideal pentru vacanţă".
Când l-am rugat să comenteze viaţa de noapte din Bucureşti, Vasili ne-a surprins: "Nu prea îmi place să ies, să fac escapade. Îmi plac mai mult locurile retrase, puţin izolate, unde muzica nu bubuie. Nu spun că nu ieşeam sau că nu frecventez restaurantele, dar în discoteci nu merg, rar mai vizitez câte un club". Nici băuturile nu sunt pe placul belorusului. "Băuturile tari nu-mi plac, nici cu berea nu mă omor, în schimb, prefer întotdeauna un pahar-două, dar atât, de vin roşu sec".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite