Spitalele private nu duc lipsă de clienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pacienţii găsesc aici rezerve de lux cu laptopuri şi paturi cu telecomandă Nimeni nu îşi doreşte să ajungă în spital, însă sunt momente în viaţă când acest lucru este

Pacienţii găsesc aici rezerve de lux cu laptopuri şi paturi cu telecomandă

Nimeni nu îşi doreşte să ajungă în spital, însă sunt momente în viaţă când acest lucru este inevitabil. Evident, atunci ne dorim un spital fără cozi şi fără şpăgi, unde să fim trataţi cu amabilitate şi "cazaţi" ca la noi acasă.

De Mărţişor, în Capitală îşi va deschide porţile un megaspital privat, Life Memorial Hospital. Întins pe o suprafaţă de 10.000 mp, spitalul are 100 de paturi, cinci săli de operaţie - care ocupă 1.400 mp, bloc separat pentru naşteri, cu secţie de neonatologie şi ambulatoriu. Laboratorul propriu de analize este singurul din ţară, din sfera privată, care oferă şi servicii de anatomie patologică şi genetică. Rezervele au baie proprie, paturi cu telecomandă, televizoare cu ecran plat şi laptopuri cu conectare la internet, fiind prevăzute şi cu uşi antiincendiu.

Spitalul de patru stele are şi piscină

Dr. Dimitrie Pelinescu Onciul, directorul unităţii, spune că spitalul se diferenţiază prin concentrarea tuturor serviciilor medicale într-un singur spaţiu şi prin faptul că îmbină activitatea de prevenţie cu cea curativă. Potrivit acestuia, capacitatea şi dotările spitalului vor permite să se realizeze, zilnic, cel puţin 30 de operaţii. Spitalul de patru stele, cu piscină, aduce un nou concept în România, şi anume chirurgia plastică cu centru de recuperare şi înfrumuseţare integrat. Noul spital, situat în zona de nord a Capitalei - Calea Griviţei nr. 365 -, va oferi asistenţă medicală celor care au asigurări medicale private, dar şi celor care vor plăti "cu banii jos".

Operaţii mai ieftine cu 30% decât concurenţa

Directorul spitalului susţine că preţurile pentru intervenţiile chirurgicale vor fi cu 25-30% mai mici decât în alte unităţi private, în timp ce operaţiile de chirurgie plastică vor avea reduceri de 30%. O naştere prin cezariană va costa 1.000 de euro, iar o operaţie de apendicită, 350 de euro, plus costurile spitalizării. "Cazarea" în camera single costă 100 de euro, iar în cea dublă, 50 de euro, preţul incluzând masa şi, uneori, medicaţia. Spitalul va asigura servicii medicale pentru toate specialităţile: chirurgie generală, oftalmologie, ginecologie, pediatrie, oncologie etc.

Aparatura medicală, mascată de tablouri

În Bucureşti mai există un spital privat, Euroclinic, situat în Calea Floreasca nr. 14 A, la care au apelat peste 14.000 de persoane. Înfiinţat acum un an şi jumătate, el dispune de saloane cu vedere spre stadionul Dinamo, dotate cu baie, televizor, telefon, aer condiţionat şi pat cu telecomandă. Lampa de veghe şi aparatul de oxigen sunt mascate de tablouri, pentru a nu se simţi presiunea spitalului. La parter este recepţia, unde există un afiş în care pacienţii sunt rugaţi să nu dea "şpagă" personalului şi o cafenea. Spitalul oferă servicii de radiologie şi imagistică, laborator de analize, ambulatoriu, interne, chirurgie şi ATI, maternitate şi neonatologie, bloc operator şi săli de naştere.

Medic personal 24 de ore din 24

Spitalul Saint Lukas, situat în Calea Plevnei 137, este singurul spital de lux din România, cu număr limitat de membri: 1.500. "Nu ne adresăm publicului larg, ci unui cerc restrâns de persoane, care îşi permit să plătească serviciile noastre. Ce ne diferenţiază de ofertele existente acum pe piaţă este grija individuală şi personalizată pe fiecare membru al spitalului. Acoperim toate specialităţile medicale şi putem facilita consultaţii şi intervenţii chirurgicale la spitale de renume din toată lumea", ne-a declarat dr. Bogdan Ivănescu, directorul spitalului. Taxa de înscriere la spitalul Saint Lukas este de 3.000 de euro şi are valabilitate de un an de zile.

Fiecare membru are la dispoziţie un medic personal 24 de ore din 24, care îl poate vizita şi la domiciliu atunci când situaţia o impune, şi un serviciu de ambulanţă, care ajunge la destinaţie în cel mult şapte minute. Potrivit dr. Bogdan Ivănescu, spitalul are deja 1.100 de membri.

Pacienţii, consultaţi de medici din străinătate

"Peste 4.000 de străini, mulţi europeni, s-au tratat la spitalul nostru, aflat în parteneriat public-privat cu Spitalul Floreasca. Avem o capacitate de 100 de locuri, trei săli de operaţie şi un salon postoperator, 15 medici angajaţi full time şi alţi 150 în regim de colaborare. Graţie sălii de telemedicină, orice pacient poate solicita un consult la o clinică din străinătate", ne-a spus Cătălin Popa, directorul spitalului. Cea mai solicitată secţie este maternitatea. Până acum, peste 220 de nou-născuţi au fost "oaspeţii" saloanelor colorate special în galben, un stimulent al sistemului nervos şi un energizant al muşchilor. Sălile de aşteptare pentru viitorii tătici sunt colorate în bleu, tocmai pentru a-i scăpa de stresul inerent momentului, iar pentru secţiile de chirurgie s-a optat pentru violet, o culoare care reduce sensibilitatea în faţa durerii. "Clinica de o zi" este portocalie, culoare recunoscută pentru acţiunea sa benefică asupra psihicului.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite