Femeile se îndrăgostesc la a şasea întâlnire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jumătate dintre bărbaţi îşi dau seama că şi-au găsit perechea încă de la prima întâlnire, în timp ce femeile au nevoie de cel puţin şase întrevederi pentru a decide dacă el este alesul inimii.

Un studiu recent din Marea Britanie, publicat în „The Daily Mail", arată că un bărbat abia dacă are nevoie să vorbească cu obiectul dorinţei lui pentru a simţi că e jumătatea lui. Pe de altă parte, femeilor le ia mult mai mult timp ca să se declare îndrăgostite. Rezultatele cercetării demonstrează că unul din cinci bărbaţi susţine că s-a îndrăgostit la prima vedere. Aproximativ jumătate dintre cei participanţi la studiu şi-au pierdut capul după o întâlnire şi aproape trei sferturi dintre ei, după trei ieşiri cu femeia dorită. Spre deosebire de ei, doar o femeie din zece spune că s-a îndrăgostit la prima vedere.

Studiul a mai arătat că un britanic obişnuit se îndrăgosteşte de aproape trei ori în viaţă, în timp ce o femeie, doar o dată. În plus, bărbaţii sunt mai predispuşi decât femeile să spună primii „Te iubesc!". Ambele sexe au fost de acord că prima dragoste a fost cel mai greu de uitat, iar unul din patru respondenţi au spuns că au simţit că nu-şi vor reveni niciodată după durerea despărţirii.

Diferenţe de percepţie

Aceste descoperiri par să contrazică stereotipul conform căruia dragostea la prima vedere este mai ales o experienţă feminină. Dar experţii citaţi de publicaţia britanică spun că rezultatele studiului arată mai degrabă diferenţele dintre percepţia femeilor şi a bărbaţilor privind alegerea unui partener. Profesorul Alexander Gordon, membru al Societăţii Britanice de Psihologie, spune că bărbaţii tind să se gândească la unele dimensiuni mai superficiale, precum aspectul fi

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite