Ambulanţele sunt dirijate, începând de joi, spre spitalele cu paturi libere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambulanţele sunt dirijate, începând de joi, spre spitalele cu paturi libere
Ambulanţele sunt dirijate, începând de joi, spre spitalele cu paturi libere

Joi, Ministerul Sănătăţii a inaugurat în Capitală, Dispeceratul Unic pentru Centralizarea Paturilor Libere din Spitale, astfel că ambulanţele şi unităţile de primiri urgenţe vor şti, în orice moment, spre ce spitale să direcţioneze bolnavii.

"Am conceput acest sistem pentru a reduce numărul situaţiilor în care un pacient este transportat de la un spital la altul în lipsă de locuri. Pacienţii nu vor mai fi nevoiţi să aştepte perioade lungi la unităţile de primiri urgenţe, blocând activitatea pentru că spitalul nu are loc să interneze", a declarat ministrul Sănătăţii, Ion Bazac.

Dispeceratul unic funcţionează in 16 spitale din Bucureşti. În aceste unităţi sanitare va fi înfiinţat un registru de dispecerizare , unde vor fi înregistrate, în fiecare dimineaţă, locurile libere care ar putea fi folosite pentru internarea eventualelor urgenţe. Fiecare spital va pune la dispoziţie, pentru aceste urgenţe, între 5 şi 10% din totalul locurilor. Operaţiunea de distribuire a pacienţilor către spitalele care au locuri libere se realizează virtual.

Datele vor fi introduse în sistemul informatic, iar dispeceratele serviciilor de urgenţă ale Serviciului de Ambulanţă şi SMURD Bucureşti vor dirija ambulanţele cu medic, în funcţie de locurile libere pe fiecare specialitate şi de gravitatea cazurilor, către cel mai apropiat spital competent.

Dispeceratul va fi coordonat de Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă, din cadrul Ministerului Sănătăţii.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite