Adriean Videanu a fost la Termoficare sa ceara voturi si povata
0La o intalnire cu angajatii RADET, multi dintre acestia il vedeau ieri pe Adriean Videanu noul primar al Bucurestilor. Fara sa uite ca este abia la inceput campania electorala, Videanu le-a spus, la
La o intalnire cu angajatii RADET, multi dintre acestia il vedeau ieri pe Adriean Videanu noul primar al Bucurestilor. Fara sa uite ca este abia la inceput campania electorala, Videanu le-a spus, la randul lui, ca are mare incredere in ei, pentru ca la RADET ar fi "singurul domeniul in care s-a facut ceva". El a promis investitii masive in Capitala si noi locuri de munca bine platite si si-a incheiat vizita cu popularul "Dumnezeu sa ne ajute!".
Candidatul Aliantei D.A. la Primarie crede ca privatizarea nu poate fi o solutie pentru o companie de talia RADET-ului, care numara atat de multi clienti, si ca numai prin Primaria Capitalei poate ca sa ofere serviciile de care au nevoie bucurestenii. Videanu a spus ca, prin investitii ale unor banci europene (Banca Europeana pentru Investitii sau Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare), primaria va incerca sa reduca pierderile. Astfel, subventiile statului in domeniul termoficarii trebuie sa fie directionate: atata timp cat 80 la suta din populatia tarii beneficiaza de subventii, cu toate ca 32-35 la suta dintre beneficiari nu au, de fapt, nevoie de ele, este foarte important ca pretul de referinta al gigacaloriei sa fie cat mai apropiat de pretul ei de productie, pentru ca subventiile sa le revina exact acelora care trebuie ajutati, a declarat Videanu. Cum se va petrece acest lucru, practic, este inca neclar: candidatul Aliantei a recunoscut franc ca nu se pricepe la aspectele tehnice, dar a cerut ajutorul angajatilor RADET. "Bucurestenii au, in momentul de fata, suficiente resurse pentru a rezolva problemele de investitii, dar este nevoie de garantia statului: din cele 3,5 miliarde de euro, la cat se va ridica datoria publica externa a tarii, 500.000 de euro vor reveni Bucurestiului", a declarat Videanu. Mai mult, el a mai anuntat ca in urmatorii 3 ani si jumatate Capitala va avea acces la resurse in valoare de 1,4 miliarde de euro.
"Romania are bani de nu stie ce sa faca cu ei"
Adriean Videanu crede ca tara noastra se afla, dupa 15 ani, intr-o situatie paradoxala. Romanii au suficienti bani, dar pentru ca productia interna nu sustine puterea de cumparare, aceasta se duce pe importuri: "Din nefericire, economia romaneasca n-a reusit sa tina pasul. Cresterile salariale, cu alte cuvinte cresterea consumului gospodariilor private, nu e sustinuta de cresterea productiei", a explicat Videanu avutia nestiuta a romanilor. El a mai afirmat ca o alta problema cu care se confrunta locuitorii Capitalei, curatenia, trebuie transformata intr-o mare afacere. Pe langa faptul ca Primaria va trebui sa oblige companiile de salubrizare sa-si respecte intocmai promisiunile, Videanu a explicat ca cetatenii trebuie invatati si stimulati sa selecteze gunoiul menajer, pentru ca "in orice capitala civilizata gunoiul menajer si selectarea acestuia e o mare afacere". Fostul vicepremier a mai spus ca nu are o solutie privind situatia canalizarii din Bucuresti si nici in ceea ce priveste aurolacii care traiesc prin canale, dar a spus ca spera sa poata colabora cu sindicatele din transporturi si ca situatia se va imbunatati daca politia va trece in subordinea primariei.