Sute de mii de români sunt afectaţi anual de bolile cu transmitere sexuală, iar 90% dintre aceştia nu au cunoştinţă de asta şi le pot transmite la rândul lor (P)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiecare dintre noi a auzit vorbindu-se măcar o dată despre bolile cu transmitere sexuală, cunoscute şi sub numele de boli venerice, infecţii a căror transmitere se realizează preponderent prin contact sexual. Aceste boli pot apărea la tinerii care işi încep viaţa sexuală şi care nu se informează îndeajuns înainte de a face acest pas , dar si in cazul perechilor in care una dintre parti are parteneri multipli.

Ce trebuie să facem când ne lovim de astfel de probleme ? Cum să le tratăm ? Cum să ne protejăm ? Cum să le prevenim ?

Primul pas, MAJOR si DECISIV, il reprezinta depistarea lor. In acest punct intervenim noi. Avand in dotare echipamente de ultima generatie precum si specialisti in domeniu, va punem la dispozitie ultima tehnologie de detectare a ADN-ului viral , tehnologie ce va ajuta sa depistati in timp util amenintarile tacute din corpul dumneavoastra.

Trebuie ştiut faptul că femeile sunt mai predispuse decât bărbaţii să contacteze o boală sexuală. În obstetrica, se defineste o categorie majoră (Sifilisul, Gonoreea, etc.) şi o categorie minoră (Herpesul genital, vegetaţiile veneriene, etc.) de boli cu transmitere sexuală.

În ultimul deceniu, amenintarea majora in cazul BTS (boli cu transimitere sexuala) o constituie infecţia cu HIV (SIDA). Aceasta a dat naştere unei pandemii de proporţii globale şi provoacă o rată a mortalităţii extrem de ridicată.

SIDA este o boala cu specific autoimun, însoţită de o distrugere partiala a celulelor sau chiar a unor organe întregi, de către propriul sistem imunitar. Infectia este o caracteristica a patologiei HIV , survenita pe fond de imunitate scăzută.

Exista şi anumite boli venerice discrete care nu prezinta simptome evidente - cum este cazul Blenoragiei, boala manifestata atât la barbaţi cât şi la femei. Acest fapt ii sporeste periculozitatea, deoarece nu poate fi depistata şi tratată la timp. Singurul mod de a depista bolile sexuale discrete il reprezinta analizele medicale.

BTS se transmit prin act sexual vaginal, oral sau anal, dar pot fi transmise, într-o mică măsură, şi pe alte căi: contactul cu zona infectată, contactul cu obiecte infectate sau de la mamă la făt. Simpotmele pot fi diferite: secretii vaginale sau peniene, dureri locale, inflamatii, sângerări, iritaţii, roşeaţă, etc.

Recomandam ca pachetele de analize sa fie facute de catre ambii parteneri , chiar daca unul dintre acestia nu prezinta simptome (este doar purtator).

Realizarea periodica a testarii BTS (boli cu transmitere sexuala), in cazul in care modul de viata implica anumite riscuri, reprezinta nu numai o responsabilitate sociala dar mai ales o masura de protectie a celor dragi din jurul nostru.

Mentionam ca asiguram discretia absoluta a pacientilor nostri, inregistrarea probelor putand fi facuta in nume propriu sau pseudonim.
In ceea ce priveste rezultatele analizelor, garantam confidentialitate absoluta.

Oferta GeneticLab :

Boli transmise sexual 01 - 450 RON
(Trichomonas vaginalis, Mycoplasma hominis, Ureaplasma urealyticum, Chlamydia trachomatis, Neisseria gonorhoeae, Mycoplasma genitalium, Gardnerella vaginalis, Bacteroides fragilis, Mobiluncus curtsii, Mobiluncus mulieris, Candida glabrata, Candida parapsilosis, Candida albicans, 13 HPV risc inalt - 16, 18, 31, 33, 35, 45, 51, 56, 58, 59, 66, 67, 70; 5 HPV risc scazut - 6, 11, 42, 43, 44)

Boli transmise sexual 02 - 250 RON
(CMV, Herpes simplex I, Herpes simplex II, Lymphogranuloma venerum, Treponema pallidum, Haemophilus ducreyi)

Boli transmise sexual 03 - 250 RON
(Trichomonas vaginalis, Mycoplasma hominis, Ureaplasma urealyticum, Chlamydia trachomatis, Neisseria gonorhoeae, Mycoplasma genitalium, Herpes simplex II)

image

Ne găsiţi şi la adresa testepaternitate.ro şi pe Facebook pe adresa facebook.com/Geneticlab

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite