Spune-mi ce mananci, ca sa-ti spun cum traiesti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dafinul - un condiment "digestiv" Dafinul si-a pastrat de-a lungul secolelor renumele de copac al soarelui, al pacii si nemuririi. Din punct de vedere medical, frunzele de dafin au remarcabile

Dafinul - un condiment "digestiv"
Dafinul si-a pastrat de-a lungul secolelor renumele de copac al soarelui, al pacii si nemuririi. Din punct de vedere medical, frunzele de dafin au remarcabile calitati diuretice, astringente si digestive. Pentru persoanele foarte slabe, carora le lipseste apetitul, frunza de dafin este recomandata in diferite preparate: frigarui, de exemplu, la mancaruri din fructe de mare sau preparate pe baza de legume, vanat sau din carne de porc. In mod surprinzator se foloseste si la prepararea unor dulciuri cum sunt cremele. In acest caz, dupa preparare, frunza nu se lasa in vasul in care a fost fiarta crema. Dar gospodinele experimentate stiu ca nu este bine sa se abuzeze de frunza de dafin: excesul da gust amar mancarii. De aceea, la fiecare preparat se dozeaza cu multa atentie gramajul. La muraturi, de exemplu, se pun 2-3 frunze, la un borcan de 2 kg.

Reteta saptamanii
Limba cu maioneza si frunze de dafin
Cantitati: o limba de vaca, 3 oua, 200 ml ulei, 4 cepe, o lamaie, o legatura de marar, 2 frunze mici de dafin Preparare: spalam limba si o punem la fiert impreuna cu ceapa si o jumatate de lingura de sare. Dupa 30 de minute scoatem limba din apa in care a fiert. Dupa 10 minute, cand s-a mai racit, o curatam de pielita si o punem la fiert din nou impreuna cu frunzele de dafin. In acest interval vom prepara maioneza. Cel mai sigur mod de pregatire, pentru a nu se taia, este urmatorul: fierbem un ou tare si un cartof mic. Apoi frecam bine galbenusul cu cartoful, cu putin ulei, folosind o lingura de lemn. Adaugam pe rand, amestecand bine, fiecare galbenus crud si ulei. Mararul va fi taiat foarte marunt si va fi adaugat in pasta obtinuta, dupa ce am pus ultimul galbenus. Ultimul ingredient este zeama de lamaie, care se incorporeaza, amestecand-o bine, timp de 3-4 minute. Dupa ce limba a fiert, se indeparteaza frunzele de dafin si se pune pe un platou, inconjurata de maioneza. Din ultima zeama in care a fiert limba putem prepara o supa de zarzavat.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite