3 remedii la îndemână care menţin creierul în formă maximă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a-ţi îmbunătăţi capacităţile mentale, foloseşte obligeana, rozmarinul şi urzica sălbatică.

Ştiai că, indiferent de vârstă, creierul are abilitatea de a crea noi legături neuronale şi de a le elimina pe cele nefolositoare? Doar astfel poate funcţiona la parametri normali. Însă acest lucru este posibil numai printr-un stil de viaţă echilibrat, bazat pe o dietă sănătoasă, activitate fizică regulată (circa 30 de minute zilnic), gestionarea eficientă a stresului şi pe evitarea fumatului şi consumului de alcool în exces. De asemenea, în natură se găsesc o serie de remedii care, printre altele, îmbunătăţesc microcirculaţia de la nivelul creierului şi accelerează transmiterea impulsurilor nervoase, stimulează funcţiile creierului şi îl alimentează cu oxigen.

Urzica sălbatică îmbunătăţeşte atenţia

Încălzirea bruscă a vremii poate duce la o accentuare a stării de oboseală şi la pierderea puterii de concentrare. Pentru a combate astfel de stări, un remediu la îndemână este ceaiul de urzică moartă. Peste 50-60 g de frunze şi de  tulpini de urzică moartă se pune un litru de apă clocotiă şi se infuzează timp de zece minute. Se recomandă căte trei-patru căni de ceai de urzică pe zi până la eliminarea problemei. Rezultatele se văd în circa trei săptămâni. Urzica moartă conţine vitamine, minerale şi oligoelemente care acţionează în sensul creşterii capacităţilor intelectuale şi sporirii atenţiei. În plus, potasiul din compoziţia sa protejează creierul de accident vascular cerebral (AVC).

Rozmarinul, oxigen pentru creier

Pentru ca transmiterea impulsurilor nervoase între neuroni să se desfăşoare la parametri normali, creierul trebuie să fie oxigenat corespunzător. Din păcate, persoanele care lucrează în clădiri cu spaţii deschise şi cu ferestre închise etanş sunt private zilnic de cantitatea corespunzătoare de oxigen. Inevitabil, acest lucru îşi pune amprenta negativ asupra capacităţii de concentrare. În aceste condiţii, se recomandă ridicarea frecventă de la birou şi ieşirea la aer. De asemenea, de ajutor poate fi şi rozmarinul. Două linguriţe de pulbere de rozmarin se infuzează cu o cană de apă fierbinte timp de un sfert de oră. Dacă nu ai posibilitatea să-ţi faci ceai, cumpără de la Plafar ulei esenţial de rozmarin şi inhalează de câte ori simţi că nu ai aer.

Obligeana creşte puterea de concentrare

De asemenea, dacă eşti stresat, ba, mai mult, acest lucru îţi afectează puterea de concentrare poţi apela cu încredere la obligeană. Această plantă este renumită pentru proprietăţile terapeutice eficiente în creşterea puterii de concentrare şi a îmbunătăţirii circulaţiei sângelui. Infuzia se prepară din 15 g de rizomi uscaţi şi măcinaţi şi 200 ml de apă clocotită. Se iau câte trei-patru linguri pe zi de ceai, înainte de fiecare masă.

De asemenea, pentru îmbunătăţirea capacităţilor mentale, de ajutor mai sunt şi busuiocul, cimbrul, ginsengul, menta, coada calului, păducelul şi tătăneasa.

Citeşte şi:
Memoria trebuie exersată zilnic
Cele mai bune pastile pentru memorie

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite