Virtuţile terapeutice ale uleiului de cătină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătina conţine de 200 de ori mai multă vitamina C decât strugurele.
Cătina conţine de 200 de ori mai multă vitamina C decât strugurele.

Sub formă de ulei, cătina este folosită de mii de ani în uşurarea simptomelor bolilor de inimă şi de piele, precum şi a reumatismului. Am aflat pentru tine metode pe cât de simple, pe atât de eficiente de a-ţi prepara acest ulei şi de a-l pune la încercare cu rezultate vizibile!

Întăreşte sistemul imunitar

Uleiul de cătină este bogat în vitamine (A, B-uri, C, D, E), acizi graşi esenţiali, beta-caroten, flavonoide şi alţi compuşi importanţi. Toate aceste substanţe „lucrează“ împreună atunci când în organism există o infecţie cu stafilococ. În plus, remediul contribuie la întărirea sistemului imunitar, prevenind reapariţia şi înmulţirea bacteriilor periculoase. Se iau 30-40 de picături pe zi, simplu sau cu puţină miere. O cură durează minimum 14 zile.

Domoleşte simptomele reumatismului

Datorită proprietăţilor sale antiinflamatoare şi analgezice, uleiul de cătină acţionează în mod asemănător cu medicamentele destinate tratării reumatismului. Pentru efecte vizibile, se recomandă o cură de o lună, timp în care se iau două picături de ulei de cătină cu o linguriţă cu miere, de trei ori pe zi.

Fortifiant pentru  inimă

Cătina conţine aproximativ 20 de tipuri de acizi graşi nesaturaţi, care au o serie de efecte pozitive asupra organismului. Pe lângă faptul că reduc nivelul de colesterol „rău“ din sânge, aceste substanţe active îmbunătăţesc fluxul sangvin către inimă şi creier, scad vâscozitatea sângelui şi înlătură durerile de cap.

Citeşte mai multe despre beneficiile uleiului de cătină pe Clickpentrufemei.ro!

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite