Obezitatea poate începe din ADN

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătorii de la Universitatea Harvard şi MIT au descoperit că ADN-ul fiecăruia dintre noi poate influenţa metabolismul nostru să ardă, sau nu, grăsimea în exces.

Cea mai comună ipoteză vis a vis de obezitate este mâncatul în exces combinat cu lipsa activităţii fizice, însă cercetătorii cred că genele joacă un rol mult mai important în decizia corpului nostru de a depunde ţesut adipos sau de a-l folosi transformându-l în energie, informează Daily Mail.

S-a descoperit că persoanele cu Indicele de Masă Corporală mare au gena FTO, care a fost numită de către cercetători „gena obezităţii”. Astfel că, organismul persoanelor care se nasc cu această genă nu transformă grăsimea în căldură. Acest proces numit „termogeneză” poate fi inversat şi poate anula efectul unei diete bogate în grăsimi.

image

„Obezitatea este văzută pretutindeni ca fiind rezultatul dezechilibrului dintre cantitatea de alimente pe care le consumăm şi cât timp alocăm activităţii fizice, însă această concepţie ignoră total contribuţia genetică a metabolismului nostru”, a declarat Profesorul Manolis Kellis de MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL).

În Marea Britanie 25% dintre adulţi sunt obezi, comparativ cu 3%, câţi indivizi sufereau de obezitate în 1970. Proporţiile pe care această afecţiune le ia se răspândesc într-atât încât se presupune ca până în 2030, 1 din 3 persoane să sufere de obezitate. Noua descoperire ar putea inventa un antidot, respectiv o injecţie, care ar putea combate obezitatea. 

Creşterea în greutate este un factor care contribuie în dezvoltarea multor boli, precum diabetul, bolile de inimă, infarct sau cancer. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite