Regele Heringilor, surprins într-o înregistrare video

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peştele ramă, cunoscut şi ca Regele Heringilor, reprezintă o specie bizară ce trăieşte în adâncul oceanului, departe în larg, despre care nu se cunosc foarte multe amănunte. În acest sens, a fost realizat un filmuleţ, cu scopul de a surprinde comportamentul celui mai lung peşte osos din lume, scrie „Yahoo News“.

Videoul, realizat în 2011 cu ajutorul unui vehicul subacvatic comandat la distanţă (ROV), reprezintă înregistrarea cea mai complexă şi de cea mai bună calitate de până acum, potrivit lui Mark Benfield, cercetător din cadrul Universităţii din  Louisiana şi membru al echipei care a realizat-o.

În cadrul înregistrării video, peştele este surprins înotând la o 111 metri adâncime, ondulându-şi aripa dorsală pentru a-şi controla cu precizie mişcările. Regele heringilor înoată ţinându-şi capul drept în poziţie verticală şi se poate mişca cu uşurinţă şi cu rapiditate, a adăugat Benfield.

Spre sfârşitul filmării, peştele pare că s-a plictisit de a fi urmărit, începând să-şi onduleze întregul corp, deplasându-se cu mai multă rapiditate decât vehiculul subacvatic utilizat.

Cu puţin timp înainte de cutremurul şi tsunamiul din 2011 de la Tohoku, aproximativ 20 de astfel de peşti au fost găsiţi pe plajele din Japonia, speculându-se faptului ca peştii să fi ştiut de apropierea catastrofei, a conchis Benfield pentru „Yahoo!News“.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite