Cum a reuşit o femeie din India să scape de atacul unui leopard

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din India, înarmata doar cu uneltele pentru munca la câmp, printre care şi o seceră, a reuşit sa ucidă un leopard care o atacase după ce s-a luptat cu animalul timp de aproape o jumătate de oră, informează BBC News.

Kamla Devi, de 56 de ani, din Uttarakhand, era plecat la un teren al său din apropierea localităţii în care trăia pentru a-l lucra. Aceasta a fost atacată pe câmp de un leopard care stătea ascuns în nişte tufe, femeia reuşind să se apere cu ce avea la îndemână, o seceră şi o cazma, potrivit sursei citate.

„Am crezut ca mor, dar nu mi-am pierdut răbdarea şi curajul”, a povestit femeia din india jurnaliştilor. Aceasta a precizat că în timpul luptei, i-a spart leopardului o parte din dinţi, iar după o luptă grea a reuşit sa scape de animal.

Indiancă susţine că aproape jumătate de ora i-a luat pentru a alunga animalul care a murit la scurt timp. Femeia a ajuns la spital cu mai multe răni şi fracturi. Astfel, aceasta a avut „doua fracturi la mâna dreaptă şi una la stângă. Are a avut şi răni la cap şi picioare, precum şi muşcături pe tot corpul”, a declarat Andul Rahul, medicul care a tratat-o. Reprezentantul unităţii medicale a precizat că este surprins că a supravieţuit.

image

Kamla Devi. FOTO: BBC

Un sătean din localitatea în trăia femeia atacată, Pankaj Bist, a ajutat-o pe rănită să meagă la spital. De asemenea, acesta a povestit că „femeia a fost foarte curajoasă”, mai ales că nu avea la îndemână arme prea bune pe care să le poată folosi pentru apărare sa.

Problemele reprezentate de atacurile leoparzilor sunt din ce în ce mai dese, Astfel, potrivit autorităţilor indiene, în ultimele săptămâni, leoparzii au ucis o femeie în Uttarakhand şi au rănit grav o alta în Rudraprayag.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite