Chandra Badhur Dangi a murit. Cel mai scund om din lume avea 75 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nepalezul Chandra Badhadur Dangi, cel mai scund om din lume (54,6 centimetri înălţime), a murit la vârsta de 75 de ani, anunţă Cartea Recodurilor, citată de AFP.

Moartea lui Dangi a fost anunţată pentru prima dată de Kathmandu Post care a informat publicul larg faptul că la 3 septembrie, nepalezul a murit, acesta fiind internat la acel moment în unitatea medicală Lyndon B. Johnson din Pago Pago (Samoa Americană)

În 2012, când avea 73 de ani, Dangi a întâlnit-o pe cea mai scundă femeie din lume, Jyoti Amge, o indiancă din Nagpur.

Născut la 30 noiembrie 1939, Dangi a fost singurul membru al familiei care a avut o înălţime neobişnuită, mult sub medie. În schimb, trei dintre fraţii săi aveau înlţimi de aproape doi metru.

În noiembrie 2014, la cea de-a zecea ediţie a Zilei Internaţionale Guinness Book, moment festiv care a marcat 60 de ani de existenţă a cărţii printr-o ediţie aniversară şi stabilirea de noi recorduri, a avut loc şi întâlnirea istorică dintre turcul Sultan Kosen, cel mai înalt om din lume, 2,51 metri, şi micuţul nepalez de 55 centimetri, Chandra Bahadur Dangi.

„Sunt încântat să mă întalnesc cu cel mai înalt om din lume. Am fost curios să întalnesc un om aflat la cealaltă extremă”, declara Dangi în urma întâlnirii cu Sultan Kosen.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite