„Vulpile“ şi „vulpoiul bătrân“: inspiraţia lui Arsene Wenger a oprit Leicester. Schimbare de lider în Serie A

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arsene Wenger
Arsene Wenger

Claudio Ranieri a fost sincer cu elevii săi înaintea meciului cu Arsenal: „Dacă nu luaţi titlul în acest sezon, nu o să-l mai luaţi niciodată“. Probabil, lucrurile stau la fel şi pentru Arsene Wenger.

Managerul francez e la Arsenal din 1996 şi a câştigat Premier League doar de trei ori, ultima dată în stagiunea 2003-2004. 

Acum, când mai sunt 12 etape rămase de jucat, echipa lui Wenger e la două puncte de locul 1, în condiţiile în care a învins liderul Leicester şi în tur (5-2), dar şi în retur (2-1). Victoria de duminică a venit datorită inspiraţiei lui Wenger. 

Cu Arsenal condusă la pauză (0-1), francezul a făcut două mutări decisive: i-a introdus pe Walcott, în minutul 61, şi pe Welbeck, în minutul 83. A fost ajutat şi de eliminarea lui Simpson de la oaspeţi, în minutul 54. Walcott a marcat la primul şut pe spaţiul porţii pentru „tunari“, în minutul 70, iar Welbeck a înscris golul victoriei, la ultima fază a partidei, în minutul 90+5!

Leicester a pierdut pentru a doua oară în ultimele 19 etape, iar Wenger a subliniat că echipa sa a obţinut o victorie crucială. „Dacă pierdeam, Leicester s-ar fi dus la opt puncte de noi. Aşa, suntem la două puncte de ei. E o diferenţă uriaşă“, a spus francezul. Ranieri, în schimb, a criticat arbitajul: „Centralul a fost prea dur cu noi. Dacă s-ar fi jucat 11 contra 11, cu siguranţă, am fi câştigat. Să fim serioşi, faulturile comise de Simpson nu erau de galben“.

Premier League, etapa a 26-a

1. Leicester 53 de puncte

2. Arsenal 51p

3. Tottenham 51p

4. Manchester City 47p

5. Manchester United 41p

Juventus, lider în Serie A

La fel ca în Anglia, ocupantele primelor două locuri s-au întâlnit şi în Italia. Iar aici, rezultatul a schimbat liderul. Juventus s-a impus, dramatic, în faţa celor de la Napoli (Chiricheş n-a jucat), scor 1-0. Zaza a marcat, în minutul 88, golul care a schimbat liderul în Serie A cu 13 runde înainte de final.

Serie A, etapa a 25-a

1. Juventus 57 de puncte

2. Napoli 56p

3. AS Roma 47p

4. Fiorentina 46p

5. Inter Milano 45p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite