VIDEO Oleksandria - Astra 1-0: Tusea şi junghiul. Giurgiuvenii, eliminaţi de o echipă „şchioapă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta campioană a ajuns în turul III preliminar al Ligii Europa din postura de ultima clasată din play-off, fiindcă Liga I n-a avut altă echipă în stare să reprezinte România în Europa. De aceea, nu e de mirare că o trupă dezmembrată în vară a şi fost eliminată după prima „dublă“.

Astra n-a fost în stare să aibă un şut pe spaţiul porţii în turul cu Oleksandria pe teren propriu, în condiţiile în care a şi jucat finalul partidei cu un om în plus. Atenţie! Oleksandria nu e vreo sperietoare. A terminat pe locul 5 în sezonul trecut din Ucraina, iar acum ocupă doar poziţia a 10-a într-o întrecere cu 12 formaţii. În actuala ediţie de campionat, Oleksandria n-a bătut pe nimeni: are două remize şi o înfrângere, un gol marcat, trei primite.

Şi, totuşi, această echipă a reuşit pentru prima dată să se califice în turul următor al unei competiţii europene, iar asta în dauna unei formaţii româneşti. Sezonul trecut, tot în Liga Europa, Oleksandria a fost eliminată de Hajduk Split (Croaţia), scor 1-6, după două meciuri!

Acum, după 0-0 la Giurgiu, a urmat un nou meci anost, între două echipe care, parcă, ambele ar fi meritat să fie eliminate! Diferenţa a fost făcută de golul înscris din penalty de Zaporozhan (43). Polonezul din apărarea Astrei, Polczak, a provocat lovitura de pedeapsă.

După pauză, Astra a avut o singură şansă mare de gol, atunci când Pankiv a scos din vinclu lovitura liberă executată de Dandea.

S-a terminat 1-0, iar fosta campioană a României a încheiat socotelile cu cupele europene după primul test.

VEZI REZUMATUL MECIULUI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite