VIDEO Cel mai frumos penalty bătut vreodată: un jucător a avut o execuţie la care antrenorul n-a îndrăznit să se uite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rabona e o execuţie extrem de dificilă
Rabona e o execuţie extrem de dificilă

Uitaţi de „scăriţe“, de execuţii în forţă sau de cele plasate, la vinclu! Ce a încercat şi a reuşit un fotbalist necesită, pe lângă tupeu, şi ore de antrenament.

„Un penalty se ratează, nu se apără“, e o vorbă printre fotbalişti. Într-adevăr, de multe ori, portarii sunt ajutaţi de execuţii lamentabile ale adversarilor, iar de-a lungul anilor au fost jucători uriaşi care au ratat de la 11 metri în momente cruciale. Cine poate uita execuţia lui Roberto Baggio la finala Mondialului din 1994 sau modul în care a alunecat John Terry în finala Ligii Campionilor din 2008, când Chelsea a fost învinsă de Manchester United?

Presiunea joacă un rol important în calitatea execuţiei, dar au fost jucători care au transformat lovituri de la 11 metri, cu tupeu, şi în momente cruciale. Exemplul lui Marius Lăcătus în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986 e elocvent.

Acum însă, un jucător de fotbal în sală a inventat o execuţie fabuloasă: penalty transformat printr-un artificiu tehnic numit rabona! Pe lângă faptul că a înscris, jucătorul a reuşit să direcţioneze balonul chiar spre vinclul porţii, după cum se vede aici:  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite