VIDEO. Imnul naţional, „batjocorit“ de toată lumea. PRO TV l-a manelizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la evenimentele din decembrie ’89, imnul naţional a avut parte de tot soiul de „experimente“ care mai de care mai penibile. Fie că a fost greşit interpretat, fie că a fost confundat cu vechiul imn sau a fost transpus pe alte ritmuri muzicale, „Deşteaptă-te, române!“ nu şi-a pierdut identitatea.

Cei aproximativ 50.000 de spectatori prezenţi în tribune la meciul cu Franţa n-au protestat în niciun fel în momentul în care au realizat că Marcel Pavel n-a cântat integral toate cele patru vesruri din repriza a doua, repetându-le în schimb pe primele două. Au realizat gafa, dar n-au protestat.
Privind această gafă, deja clasicul „Bună seara, Budapesta", rostit la Bucureşti în diverse concerte ale unor staruri internaţionale, a devenit subiect de glumă. Nu mai este demult perceput ca o jignire. În schimb, astfel de „atentate" la adresa imnului naţional, şochează. Iar faptele sunt cu atât mai grave cu cât se perpetuează.
În decembrie 2005, Pro TV, chiar de Ziua Naţională, care coincide şi cu ziua aniversară a postului din „Pache Protopopescu", a prezentat, într-un program special, imnul României în mai multe variante muzicale: pop, rock, populară, simfonică, manea, hip-hop, blues, etc. Demersul a fost pus pe seama „eliberării de orice convenţii şi de prejudecăţi".

Imnul Romaniei Manea Nicolae Guta, Jean de la Craiova, Adi de la Valcea, Petrica Cercel, Elis Armeanca, Sorinel Pustiu, Laura Vass, Copilul de Aur, Vali Vijelie

Vezi mai multe video din muzica

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite