Victor Piţurcă îl aşteaptă pe Radu Ştefan la echipa naţională cu o mare surpriză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul preşedinte al FRF, Răzvan Burleanu, s-a deplasat la Roma, unde a discutat cu fostul dinamovist Radu Ştefan, în privinţa revenirii acestuia la echipa naţională.

Fotbalistul lui Lazio şi-a manifestat anul trecut dorinţa de a nu mai fi convocat, declarând că vrea să se concentreze numai la echipa de club, ţinând cont că oricum nu se simte un jucător exponenţial pentru prima reprezentativă. Jucătorul de 27 de ani strânsese numai 14 selecţii în şapte ani, cele mai multe dintre ele din postura de rezervă, deoarece avea concurenţă puternică atât ca fundaş central, cât şi ca fundaş stânga.
Conform spuselor lui Burleanu, Radu e dispus să se întoarcă la naţională şi sunt şanse mari ca el să joace în campania de calificare pentru Euro 2016, care va începe în luna septembrie. „A fost cumva o neînţelegere. N-a avut niciun conflict cu selecţionerul, ba chiar a mai ţinut legătura cu el în ultimele luni”, a spus Burleanu, care a rămas profund impresionat de respectul de care se bucură Radu Ştefan la Lazio Roma. El s-a transferat în capitala Italiei în 2008 şi de atunci a jucat 133 de meciuri pentru capitolini, câştigând de două ori Cupa Italiei şi o dată Supercupa.

E căpitan şi la echipa de club
Ştefan este al treilea căpitan al echipei, după Mauri şi Ledesma, dar cum primul nu prea mai joacă, banderola stă când la el când la italo-argentinianul de la mijlocul terenului. Românul a ajuns unul dintre liderii vestiarului, datorită personalităţii sale puternice, care l-a determinat să-şi pună la punct atât colegii, cât şi adversarii. Radu i-a băgat mâna în gât lui Zarate, deoarece acesta îl tot numea ţigan şi l-a „curentat” pe Mexes, la un derby Roma – Lazio. Pe teren e arţăgos, iar acest lucru i-a adus respect în vestiar.


Exact un astfel de jucător, care să aducă respect, lipseşte României, după retragerea lui Cristi Chivu şi declinul lui Adrian Mutu. Toţi cei pe care Victor Piţurcă i-a încercat ca şi căpitani de echipă nu s-au impus în faţa vestiarului naţionalei. Răzvan Raţ, unul dintre veteranii naţionalei, care a jucat de 95 de ori pentru România, n-a convins ca lider, Chiricheş e un tip moale şi destul de retras, iar Marica, ba joacă, ba nu, la echipa de club, iar Piţi nu-l vede ca pe un conducător din teren. În aceste condiţii, selecţionerul ar vrea să-i dea lui Radu Ştefan banderola şi să facă un nucleu puternic în jurul lui, cu fotbalişti atât din ţară cât şi din străinătate. Până la urmă fostul dinamovist este cam singurul reprezentant al României la nivel înalt, Lazio (locul 7 în Italia), fiind valoric peste Tottenham, Stuttgart sau Getafe, unde mai evoluează fotbalişti români.

Pe 22 martie 2013, Radu Ştefan a jucat ultimul meci la naţională, Ungaria – România 2-2

stefan radu foto lazio.theoffside.com

E dorit de Manchester United

Radu Ştefan poate deveni primul român din istoria lui Manchester United. Cel mai galonat club britanic l-a trecut pe lista de achiziţii şi îl vede un înlocuitor perfect pentru francezul Patrice Evra, care face 33 de ani şi termină contractul în vară. Radu, evaluat la 5,5 milioane de euro, se încadrează şi financiar în planurile de achiziţie ale „diavolilor”. Jucătorul mai are contract cu romanii până în 2016, iar salariul său este de 1,2 milioane de euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite