Urmările meciului România – Ungaria: de ce maghiarii riscă o pedeapsă mai dură după ce s-a întâmplat la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galeria Ungariei la partida de pe „Arena Naţională“
Galeria Ungariei la partida de pe „Arena Naţională“

Considerat un meci de risc maxim, România – Ungaria a fost monitorizat de UEFA, iar ofiţerul de securitate prezent pe „Arena Naţională“, neamţul Michael Kuchenbecker şi-a trimis raportul la forul de la Nyon.

După incidentele care au avut loc sâmbătă, Kuchenbecker a trecut următoarele „bile negre“ în dreptul României: bătăile dintre suporteri, introducerea materialelor pirotehnice pe stadion, aruncarea petardelor şi a fumigenelor pe suprafaţa de joc şi folosirea laserelor de către spectatori.

Capetele de acuzare care figurează în dreptul ungurilor sunt şi mai grave: scandări rasiste (n.r. – „Ţiganii, ţiganii“), bătăile între suporteri şi aprinderea torţelor.

UEFA va analiza raportul lui Kuchenbecker şi va anunţa sancţiunile dictate împotriva României şi a Ungariei la 23 octombrie. Totuşi, având în vedere că România nu e acuzată de rasism, sunt şanse mari ca FRF să scape doar cu o amendă. Astfel, partida cu Irlanda de Nord (14 noiembrie) s-ar juca în prezenţa spectatorilor, aşa cum cum şi-a dorit preşedintele federaţiei, Răzvan Burleanu.

50 de fani, toţi români, au fost reţinuţi de forţele de ordine din cauza incidentelor provocate pe „Arena Naţională“. 20 dintre ei au primit interdicţia de a mai merge pe stadion în următoarele şase luni.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite