Un român, inamicul publicului în Irlanda de Nord: Haţegan e desfiinţat! „Jucătorii mei plângeau în vestiar“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Haţegan
Ovidiu Haţegan

Meciurile retur din barajele Elveţia – Irlanda de Nord (1-0 în tur) şi Grecia – Croaţia (1-4 în tur) s-au încheiat cu acelaşi scor: 0-0.

Astfel, în „dubla“ Elveţia – Irlanda de Nord, diferenţa s-a făcut prin golul pe care Rodriguez l-a marcat dintr-un penalty acordat eronat de Ovidiu Haţegan în prima manşă, la Belfast. 

Din cauza acestei erori, nord-irlandezii au ratat şansa de a juca la un Mondial după cel din 1986, atunci când a fost ultima lor apariţie în competiţie. Oarecum de înţeles, ei au amintit de greşeala lui Haţegan şi după partida de la Basel.

„Am fost trişaţi de arbitru. Trişaţi e unicul cuvânt care poate descrie ce a fost la Belfast. Mă voi gândi ani de zile la acel penalty! Un singur gol a făcut diferenţa şi ne-a pus pe noi la pământ. Am fost furioşi şi dezamăgiţi, acea decizie ne-a costat locul la Mondiale“, a declarat mijlocaşul Oliver Norwood. 

Iar antrenorul Michael O’Neil a fost la fel de vehement: „Deznodământul acestui baraj e nedrept din cauza acelei decizii pe care a luat-o arbitrul în tur. La vestiar, unii dintre elevii mei plângeau. E posibil ca unii dintre ei să nu mai aibă niciodată şansa de a juca la un Mondial“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite