Ultimul pas până la finală şi locul 3 mondial. Ce-a declarat Simona Halep după cea mai mare performanţă din carieră, la un turneu de Mare Şlem

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep. FOTO: Reuters
Simona Halep. FOTO: Reuters

Simona Halep s-a calificat miercuri în semifinalele de la Roland Garros, cea mai mare performanţă a sa la un turneu de Mare Şlem, după 6-2, 6-2, cu rusoaica Svetlana Kuzneţova. În semifinale, Halep o va întâlni joi pe Andrea Petkovici (Germania, locul 27 WTA).

„Am jucat foarte repede, foarte agresiv. A fost o zi perfectă pentru mine. Am încercat să deschid terenul cât mai mult, să măresc unghiurile, să joc cât mai repede şi să stau aproape de tuşă. Mă simt foarte bine. Am simţit jocul foarte bine. Sunt pregătită pentru următorul meci“, a declarat Simona Halep, care o va întâlni în semifinale pe Petkovici, prima jucătoare din Germania care ajunge în penultimul act al unui turneu de Mare Şlem după Şteffi Graff, în 1999 (câştigătoare de atfel atunci la Roland Garros.  

De partea cealaltă, învinsa Kuzneţova a lăudat-o pe Halep, dar cu măsură. „Joacă un tenis foarte inteligent. Dar nu te copleşeşte. E însă foarte rapidă. Nu e treaba mea să spun dacă va câştiga turneul“, a comentat Kuzneţova, care în 2009 se impunea pe zgura pariziană.

Semifinalele de la feminin se dispută joi, pe arena centrală de la Roland Garros, „Philippe Chatrier“. Primul meci este Şarapova - Bouchard, nu mai devreme de ora 16.00, apoi va urma partida Simonei Halep cu Andrea Petkovici. 


Ne-a speriat degeaba Mats Wilander (49 de ani), de trei ori câştigător al trofeului de la Roland Garros (1982, 1985, 1988). Wilander, acum expert al Eurosport, susţinea că rusoaica Kuzneţova e favorizată de condiţiile meteo. Că serveşte puternic pe zgura udă. 

Începută cu trei ore întârziere, din cauza ploii, partida de pe arena „Suzanne Lenglen“ a avut-o însă în prim-plan pe româncă. Halep a condus cap-coadă şi n-a dat impresia că ar putea pierde, în vreun moment, partida. A avut 2-0 în primul set, şi apoi a legat patru game-uri consecutive, după ce rusoaica a egalase la doi. 6-2 în primul set, după 33 de minute de joc.  

A fost momentul în care rusoaica a solicitat un time-out medical, deşi pe parcursul primului set nu arătase niciun fel de probleme de acest gen. A revenit însă de la vestiare după o pauză de câteva minute cu un bandaj pe coapsa stângă, şi a reuşit să oprească seria victorioasă a lui Halep. 1-0 în setul secund, după un joc lung, disputat pe 12 minute. Românca a egalat situaţia, tot cu un game disputat, întins pe 10 minute, apoi „filmul“ s-a rupt pentru rusoaică. 

4-1 pentru Halep, un ultim efort al Kuzneţovei (4-2), care-şi trăgea tot mai greu piciorul pe zgura de pe „Suzanne Lenglen“ şi încă două game-uri legate de româncă pentru un al doilea set identic (6-2). Şi o victorie într-o oră şi 21 de minute. Acelaşi Wilander mai spunea, tot înaintea partidei cu Svetlana Kuzneţova, că Halep e un fel de Djokovici al tenisului feminin....

Cu Petkovici a început urcuşul 

În urmă cu aproape un an, pe 15 iunie, Simona Halep făcea un prim pas dintr-un lung drum spectaculos. Câştiga finala turneului de la Nürnberg (6-3, 6-3), în faţa lui Petkovici, primul trofeu din cele şapte cucerite de româncă. Anul trecut, Halep a învins-o pe Petkovici şi la Tokyo (7-6, 6-3), singura victorie a germancei de origine sârbo-bosniacă datând din 2009. 

În cazul unei calificări în finală, Halep va fi noul număr 3 mondial. În cealaltă semifinală se întâlnesc Maria Şarapova (8 WTA) şi canadianca Eugenie Bouchard (16 WTA). 

 

Citeşte şi 

Halep s-a calificat, în premieră, în semifinale la Roland Garros. Urmează un duel de foc pentru marea finală

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite