UEFA nu vrea săraci şi insolvenţi: ce le-a transmis celor de la Dinamo şi cum au reacţionat oficialii „câinilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Negoiţă, finanţatorul clubului Dinamo, a tot repetat că ieşirea din insolvenţă e iminentă
Ionuţ Negoiţă, finanţatorul clubului Dinamo, a tot repetat că ieşirea din insolvenţă e iminentă

Liga I are şapte cluburi aflate în insolvenţă, în acest moment, iar unele dintre ele susţin că vor ieşi din această stare în viitorul apropiat. Totuşi, promisiunile n-au nicio valoare la UEFA.

Rapid, Dinamo, Petrolul, CFR Cluj, Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi şi FC Braşov sunt cele şapte grupări din Liga I, aflate în insolvenţă, în acest moment. Dintre ele, Dinamo a tot „ameninţat“ că va ieşi, în curând, din insolvenţă, însă Tribunalul Bucureşti se va pronunţa abia la 1 aprilie în acest sens.

Şefii formaţiei din „Ştefan cel Mare“ au sperat că, dacă vor ieşi din insolvenţă în aprilie, atunci vor avea dreptul de a evolua în cupele europene, încă din sezonul viitor. Nicio şansă însă, după cum i-au informat cei care conduc fotbalul european, la Nyon.

„Dacă Dinamo iese din insolvenţă luna viitoare, abia din sezonul 2016-2017 va avea voie să joace în cupele europene“, a declarat Viorel Duru, preşedintele Comisiei de Licenţiere.

Puşi cu botul pe labe de UEFA, oficialii roş-albilor au întors foaia şi au spus că, de fapt, ei nici nu voiau să joace în Europa, încă din vara acestui an!

Explicaţiile lui Stanciu

„Regulamentul spune că poţi intra în competiţiile europene la 12 luni după ce ai ieşit din insolvenţă. Nu cred că Dinamo era pregătită să joace acum în Europa, oricum. Asta e strategia, principalul nostru obiectiv e să ieşim din insolvenţă. Majoritatea datoriilor au fost plătite, în perioada imediat următoare sper să ieşim din situaţia asta. Vrem să fim 100% sănătoşi din punct de vedere financiar, ăsta a fost scopul“, a explicat la sport.ro Daniel Stanciu, managerul general al clubului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite