Străinii sunt sfătuiţi să nu aleagă România: ce recomandare au primit portughezii care au de gând să vină la noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teixeira e cel mai prolific jucător portughez din Liga I, în acest moment, el fiind legitimat la Petrolul, un club aflat în insolvenţă.
Teixeira e cel mai prolific jucător portughez din Liga I, în acest moment, el fiind legitimat la Petrolul, un club aflat în insolvenţă.

Situaţia critică în care a ajuns primul eşalon, cu şapte formaţii aflate în insolvenţă, a făcut ca străinii să fie îndemnaţi la precauţie înainte de a semna cu o grupare din România.

În ultimii ani, foarte mulţi lusitani au sosit în campionatul românesc, CFR fiind echipa care a iniţiat această modă. Acum însă, formaţia din Gruia se află în insolvenţă, la fel ca Rapid, Dinamo, Petrolul, Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi şi FC Braşov.

Iar perspectivele sunt sumbre, după cum a declarat Emilian Hulubei, preşedintele AFAN (Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România) pentru Digi Sport. „Fac un anunţ important. Alte două cluburi o să intre în insolvenţă! Nu pot să le spun numele, dar situaţia e foarte proastă în fotbalul românesc, din punct de vedere financiar“, a declarat Hulubei.

Se pare că Ceahlăul şi Astra sunt cele două grupări la care s-a referit conducătorul AFAN. Nemţenii au ajuns pe mâna lui Angelo Massone în această iarnă, iar italianul caută soluţii de finanţare pentru a putea susţine clubul. Şi giurgiuvenii sunt într-o situaţie critică, după ce o firmă de impresariat din Portugalia a solicitat intrarea clubului în insolvenţă din cauza unor datorii neplătite.

„Să nu mai mergeţi în România“

În acest context, Digi Sport a descoperit că site-ul oficial al Sindicatului Jucătorilor Profesionişti de Fotbal din Portugalia (SJPF - Sindicato dos Jogadores Profissionais de Futebol) a publicat un material prin intermediul căruia fotbaliştii lusitani sunt atenţionaţi cu privire la starea de insolvenţă în care au intrat mai multe cluburi din România. Jucătorii portughezi sunt sfătuiţi să nu mai accepte oferte din Liga I, fiindcă riscă să nu-şi primească banii pentru serviciile prestate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite